Milyonları ilgilendiriyor! Araç muayenede yeni dönem

Araç muayenede banka ya da kredi kartı dönemi başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren, araç muayene bedelinin kredi kartıyla ödenmesine yönelik yürütülen çalışmalar tamamlandı.

GİRİŞ 20.01.2021 16:47 GÜNCELLEME 23.01.2021 10:08
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Bildiğiniz gibi, Türkiye’de araç muayene hizmetini; Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint’in ortak olduğu TÜVTÜRK yürütüyor.

Araç muayene bedeli, her yıl yeniden değerleme oranında artırılıyor. Ücretlere, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında, (yüzde 9.11) zam yapılmıştı.

Buna göre araç muayene ücreti otomobiller için 342 TL’den 20 kuruştan, 372 TL 88 kuruşa çıktı; otobüs ve kamyon, 462 TL 56 kuruştan, 503 TL 86 kuruşa yükseldi.

KARTLA ÖDEME DÖNEMİ

Araç muayene bedelleri, yeni yıla kadar peşin olarak ödenebiliyordu. Söz konusu bedelin, kredi kartıyla ödenmesine yönelik bir süredir yürütülen çalışmalar tamamlandı. Araç muayene ücretleri, artık kredi ya da banka kartıyla yapılabiliyor.

Kaynaklar, kartla ödeme uygulamasının, önce ayın ilk günlerinde Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde başladığını belirterek, ardından diğer illerde de kullanıma sunulduğunu söyledi.

HENÜZ TAKSİT YOK

Yetkililer, bu aşamada taksit uygulamasının söz konusu olmadığını belirterek, ''Bu konuda da bir çalışma yapılıyor. Taksit seçeneğinin de sunulması gündemde.'' dedi.

YORUMLAR 38
  • YALOVALI 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki iktidarın eleştirildiği en büyük konulardan biri de bu araç muayene için alınan fahiş bedeller. Buna mutlak suretle bir müdahale lazım. Diğer konu başlıkları; 1- Elektrik faturasındaki dağıtım, kaçak ve trt payı 2- EYT emeklilikte yaşa takılanlar 3- Araç muayenesine ödenen fahiş bedeller 4- Uçuk yol ve köprü geçiş ücretleri 5- Abartılı MTV tarifesi 6- Marketlerde gıda ürünlerine yapılan fahiş zamlar ve denetimsizlik 7- Eğitimde fırsat eşitsizliği 8- İşsizlik ve Yabancı uyruklu çalışanlar. 9- Pandemi sebebi ile iflas eden ve iflas noktasına gelen kobiler...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    çok saçma bir uygulama. Misal zaten arabanın bakımı muayene ücretinden az tutuyor. Ki muayene denen şey sadece arabanın dışına odaklanılmış. yok plaka yok far ampülü....
    Cevapla
  • veli 3 yıl önce Şikayet Et
    benim 2013 fiorino geçikmeliydi 1087 tl ödedim şaka gibi;;; ceza uygulayında bukadarda vatandaşı sömürmeyin
    Cevapla
  • GARİP 3 yıl önce Şikayet Et
    YUH. 5 KURUŞLUK İŞ, 372 TL 88 kuruşa çıktı. MİLLETE YAZIK OLUYOR. HİÇ Mİ MİLLETİ DÜŞÜNEN YOK.
    Cevapla
  • O.GEDİK 3 yıl önce Şikayet Et
    Araç muayene istasyonlarında insanlar beklerken o insanların bekleyebileceği bir salon bir bekleme odası gibi yerler yapılması kışın soğuğunda inasanlar dışarda beklerken dondurucu soğukta perişan oluyorlar. Para basan araç muayene istasyonlarında bu eksikliğin giderilmesi daha önemli bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle