Yerli otomobil resmen tanıtıldı! İşte yerli otomobile dair detaylar

Yerli otomobil Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki "Bilişim Vadisi"nde düzenlenen lansman ile tüm dünyanın beğenisine sunuldu. C-SUV ve C- Sedan konsepti ile görücüye çıkan araç rakiplerine taş çıkaran tasarımı ve özellikleri ile kendine hayran bırakmayı başardı. Peki yerli otomobilin özellikleri neler? Yerli otomobil nerede üretilecek İşte tüm detaylar...

GİRİŞ 27.12.2019 17:37 GÜNCELLEME 27.12.2019 17:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil tanıtıldı. Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki "Bilişim Vadisi"nde düzenlenen "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programında Türkiye'nin merakla beklenen yerli otomobilleri görkemli bir törenle global anlamda tüm meraklılarının beğenisine sunuldu. Tanıtım sunumunun ardından lansmanda platformun alt kısmından çıkarılan C-SUV ve  C- Sedan konsepti görenleri kendine hayran bırakmayı başardı.

 

YERLİ OTOMOBİL ÖZELLİKLERİ İLE RAKİPLERİNE TAŞ ÇIKARDI!

Tamamen elektrikli olarak üretilecek olan yerli dünya çapındaki rakiplerinin büyük bir kısmını geride bırakmayı başardı. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş yerli otomobilin yerli ve yenilikçi özelliklerini bir bir tüm meraklılara açıkladı. 

İşte yerli otomobilin öne çıkan özellikleri:

 

- 30 dakikanın altın yüzde 80 şarj olabilecek

- 300 km ve 500 km olamk üzere iki opsiyon seçeneğine sahip olacak.

-  4G/5G bağlantı seçenekleri ile yerli otomobil uzaktan güncelleme alabilecek. 

- 200 beygir ve 400 beygir olmak üzere iki farklı model üretilecek.

- 200 beygir güç üreten model 0'dan 100'e 7,6 saniyede çıkarken, 400 beygirlik model 4,8 saniye çıkabilecek.

YERLİ OTOMOBİL TASARIMI İLE GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKTI!

Bugün saat 14.30'da Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki "Bilişim Vadisi"nde düzenlenen lansmanda tanıtılan yerli otomobil tasarım detayları görenleri hayrete düşürmeyi başardı. Kaslı ve spor dış tasarımı ile oldukça şık bir görünüme sahip araç, LED ön ve arka stop lambalarını barındırıyor. Geniş ve oldukça şık bir jant ile görücüye çıkan araçta, yeni nesil kameralı dikiz aynaları bulunuyor. 

Dış tasarımdaki etkileyici detayları iç mekana da taşıyan TOGG mühendisleri rakiplerine kıyasla daha geniş bir iç mekana sahip araç ortaya çıkarmayı başarmış. Ön konsolda yer alan boydan boya yatay genişliğe sahip hayalet ekran ve hemen alt kısımda yer alan dokunmatik ekran, araç kullanıcısına tamamen kontrol imkanı sunuyor.

YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI NEREYE KURULACAK?

Yerli otomobil fabrikası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre Bursa'ya kurulacak. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından komple yeni yatırım olarak inşa edilecek tesis için devlet destekli 22 milyar TL yatırım yapılacak. Tesis 4 bin 323 kişi istihdam edilecek.

YORUMLAR 1
  • ciko 4 yıl önce Şikayet Et
    hayirli ugurlu olsun gözel vatanima allah emeyi gecen lerden razi olsun
    Cevapla