Siyasi gerginlik Volkswagen'de üretimi durdurdu

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Volkswagen, Cezayir'de üretimi durdurma kararı aldı. Volkswagen'in bu kararı almasının sebebi ise Cezayir'de yaşanan siyasi gerginlik ve protestolar gerekçe gösterildi.

GİRİŞ 19.12.2019 18:21 GÜNCELLEME 19.12.2019 18:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Alman basınında Volkswagen hakkında çarpıcı gelişmeler yer alıyor. Ünlü haber ajansları DPA ve Automobilwoche’ın haberlerine göre Cezayir Volkswagen fabrikasında işler durma noktasına geldi.

Kuzey Afrika ülkesinde yaşanan siyasi karışıklar nedeni ile bu kararın alındığı belirtiliyor. Son haftalarda Cezayir’de Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası iç karışlıklar baş göstermişti. Sokaklara dökülen halkın yanında bazı yöneticilerde tutuklanmıştı.

Alman üretici bu fabrikasında Golf, Caddy, Polo, Seat Ibiza ve Skoda Octavia, Fabia modellerini üretiyordu. 1800‘den fazla çalışanı bulunan tesis geçtiğimiz sene 50 binden fazla araç üretmeyi başarmıştı.

Bu gelişmenin ardından Volkswagen’in üretim yaptığı ülkenin siyasi durumuna ne kadar önem verdiğini bir kez daha anlıyoruz. Akıllara ülkemize açılması planlanan ancak askıya alınan fabrika da geliyor.

VOLKSWAGEN'İN TÜRKİYE'DE FABRİKA KURMA KARARI

Alman otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’da kurmayı planladığı fabrikayla ilgili kararını en erken Şubat ayında açıklayacağı duyuruldu. Türkiye dışında seçeneklerin de gündemde olduğu belirtiliyor.

Deutsche Welle’de yer alan habere göre; Alman otomotiv devi Volkswagen'in Manisa'da kurmayı planladığı fabrikayla ilgili kararını en erken Şubat ayında açıklayacağını duyuruldu. 

Şirketin Wolfsburg’daki merkezinden kaynaklara dayandırılan haberde, “fabrikayla ilgili nihai değerlendirmenin en erken 2020'nin ilk çeyreğinin ortalarından itibaren gündeme geleceği” kaydedildi.

YORUMLAR 7
  • Alpay 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya nın hem iç hem dış siyaseti son on yılda iyice yıprandı. Çünkü Alman yı başlı başına sermaye yönetiyor. Baştaki liderler ise sadece birer kukla, bu iyice iç içe olunca da doğru kararlar alamıyorlar. Sürekli savruluyorlar.
    Cevapla
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Mumkun degil Turkiye de fabrika filan acmaz bunlar.pazarlik meselesidir.suriyeden cik fabrika acilsin.konu bu.
    Cevapla
  • soner 4 yıl önce Şikayet Et
    ben zaten türkiyede peugeot'un fabrikası olsun istiyordum bu habere çok da üzülmedim
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Akli olan vatani ni seven bu araçlari almaz vatandaş hem Faiz ödüyor hemde borç batağina giriyor neki araç almak için VW zaten suriye için cephe aldi bize karşi o yüzden ne bu araci al faiz öde günah işle ne de Alman ekonomisine destek olmamayi tercih et derim
    Cevapla
  • Münir 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Türkiye' için can atıyor. Ama Almanı yöneten A dan Z ye yahudi sermayesi. Aynı zamanda, Almanya Almanların değil. Halen işgal altında yaşıyorlar.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    O kadar yahudi katlettiler şimdi Yahudiler mi yönetiyor Almanya'yı...
    Cevapla
  • gizli 4 yıl önce Şikayet Et
    dogru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle