İkinci el araçlarda en çok o model sattı!

2019 yılında ikinci el otomobillerde, Türkiye genelinde en çok satış rakamına ulaşan otomobil marka ve modelleri açıklandı. Liderlik koltuğunda olan ilk beş marka ise Volkswagen, Renault, Audi, SEAT ve Ford gibi otomobil devleri zirvede oldu.

GİRİŞ 07.12.2019 17:37 GÜNCELLEME 14.12.2019 17:02
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sıfır otomobil pazarında olduğu kadar ikinci el otomobil pazarında da kurumsallık önemli. Artık yasalarla da korunan tüketici bu alanda kurumsallığa önem vererek de hareket ediyor.

 

 

 

 

Türkiye’de 20 yıldır ikinci el otomobil pazarında hizmet veren Doğuş otomotiv şirketi DOD, son verileri hakkında bilgi verdi.

28 şehirde 58 farklı noktada ikinci el araç alım satımı yapan DOD, 20 yılın istatistikleri ile çok değerli bir endeksi ortaya çıkardı.

İkinci el otomobillerde en çok hangi donanımlar tercih ediliyor?

DOD’un 20 yıllık verilerine göre, Türkiye genelinde en çok satılan 5 otomobil markası Volkswagen, Renault, Audi, SEAT ve Ford oldu.

Yine DOD şubelerinde en çok tercih edilen modeller ise Passat, Polo, Jetta, Golf ve Leon olarak sıralanıyor.

DOD Satış Müdürü Erol Gündoğan

İkinci el oto alım satım şirketi DOD Satış Müdürü Erol Gündoğan, “DOD bugün yaygın yetkili satıcı teşkilatı ile Türkiye’nin en büyük ikinci el araç alım satım markası oldu. İkinci el araç alımında müşteri tarafındaki en büyük beklenti araç hakkında doğru bilgiyi alabiliyor ve satış sonrasında muhatap bulabiliyor olmak. 101 Nokta Kontrolü, DOD Garanti gibi hizmetlerimiz ile müşterilerimize şeffaf ve güvenilir bir hizmet veriyoruz.” dedi.

Volkswagen Passat

En çok satan model Passat oldu

DOD, ikinci el araba piyasasındaki 20 yıllık verilerinin üzerini açmaya başladı. Buna göre 1999 yılından bu yana DOD tarafından 237 bin adetlik ikinci el araç satışı gerçekleştirildi.

İkinci el araba piyasasında en çok tercih edilen markalar sıralamasında ilk 5; Volkswagen, Renault, Audi, SEAT ve Ford olurken; en çok satan modeller ise Passat, Polo Jetta, Golf ve Leon şeklinde gerçekleşti.

SEAT Leon

Alım satımlara bakıldığında 2015 yılından bu yana müşteri talebinin sedan arabalardan hatchback gövdedeki araçlara kaydığı görülüyor.

Yine 2016’dan itibaren manuel şanzımandan otomatik şanzımana doğru bir değişim öne çıkıyor.

Genel toplamda halen sedan ve manuel arabalar en çok el değiştiren araçlar olarak öne çıkıyor. Müşterilerin ağırlıklı motor hacmi tercihleri ise 1.6 ve altı motorlar olurken, dizel yakıtlı araçların alım satımı ağırlıklı yapıldı.

KAYNAK: OTO AJANDA
YORUMLAR 17
  • ŞAHİN KANAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin en iyisi 1.6 benzinli otomatik egea saat gibi mükemmel ARABA
    Cevapla
  • Rabia 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendi arabasını bir yapsın, hepsinin havası inecek. Çünkü milli damarı olan her insan kendi ülkesinin yaptığıyla gurur duyar ve onu destekler. Çoğu ülkelerde bunu görmek mümkün
    Cevapla
  • Uğur Kuşçu 4 yıl önce Şikayet Et
    İkinci el piyasayasında genelde Peugeot u tercih ediyorum araçları diri oluyor ve sağlam şu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadımn
    Cevapla
  • Abbas 4 yıl önce Şikayet Et
    Vw hiç Bi sağlamlığına görmedim her kazada kağıt misali sağlam diyorsan volvo var gerek tank mercedes var audi var vw nın reno dan hiçbir farkı yok Almanya da ekonomi sınıfı Bi araç fiat gibi reno gibi bizde anlamak değil yalamalik cok aaaa passat tankmış a jetta kaya gibiymiş hep miş mış mesela clio polodan 2 kat daha iyidir sağlamlık diyorsunuz euroencap te hepsinin 4 5 yıldızı var burada yıllarca tofas bindik kemikli araba diye yürüyen tabutlar a kimse masal anlatmasın ya volvo ya merso ya bin yada git sıfır renoya bin yakıt yok masraf yok zaten 100 km h üstü Bi kazada sağ kalmayız hangi araç olursa olsun
    Cevapla
  • Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman arabaları pek çok bozuluyor. Yinede satmasının tek sebebi, dünyadaki tüm filim ve dizilerde çok çok reklam amaçlı kullanılması. Buda güclü marka imajını veriyor.
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende 200 le git ölüm kaderine yazılmamış ölmezsin bende buna inanıyorum.
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    En çok satan değil. En güvenilir olanı alın . Kaza oldun da Aile önemli anlarsınız .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle