Sosyal medyada dolaşan bir görüntü kafaları karıştırdı. İzmir'de çekilen görüntülerde bayilerde bulunmadığı öne sürülen aynı marka araç ait yüzlerce model sıfır aracın bir arazide yan yana sıralanmış halde bekletildiği görülüyor.

Sıfır kilometre araç satışında ÖTV matrah değişikliği sonrası ortaya çıkan ve kimi modellerde 70 bin TL'yi bulan indirimlerin fiyatlara yansıtılmadığına yönelik Ticaret Bakanlığı'na iki binden fazla şikayet geldi.

STOKLARDAKİ ARAÇLARI SATMIYORLAR

Söz konusu şikayet başvurularında, bayiler tarafından ÖTV düzenlemesi kapsamındaki araçların fiyatlarında indirim uygulanmaktan imtina edildiği ve ayrıca stoklarındaki sıfır kilometre araçları çeşitli gerekçelerle galericilerle anlaşma yoluna giderek veya kendi bünyelerinde yüksek fiyattan ikinci el araç olarak satmaya çalıştıkları gibi iddialar yer aldı.

Yine bu şikayet başvurularında yukarıdaki haksız işlemleri yapan bayilerin stoklarında araç kalmadığını iddia ederek ÖTV düzenlemesi kapsamındaki araçları müşterilerine satmadıkları da ifade edildi.

MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Gelen binlerce şikayet üzerine Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı harekete geçti. Söz konusu şikayetler sonrası denetleme yapmak üzere görevlendirilen müfettişler sıfır kilometre araçlara ilişkin üretici, distribütör, bayi ve galerici araç tedarik zincirini incelemeye başladı.

İZMİR'DEN KAFALARI KARIŞTIRAN GÖRÜNTÜ

Bakanlık müfettişleri denetimlerini sürdürürken İzmir'de bir depoda çekildiği iddia edilen görüntüler kafaları karıştırdı.

Görüntülerde bayilerin elinde olmadığını belirttiği sıfır km yüzlerce aracın yan yana sıralanmış şekilde bekletildiği görülüyor.

Sosyal medyada dolaşan ve izleyenlerin kafasını karıştıran görüntünün 18 Eylül'de çekildiği belirtilirken, çok sayıda kişi ise yaptığı yorumlarla sıfır araç tarafındaki fırsatçılığa tepki gösterdi.

Yorumlar 117 Yorum Var
  • bir bilen 21.09.2021 13:06
    ortalığı karıştıran ve üçkağıtçı tüccara çanak tutan bu vergi sistemi toptan kalkmalıdır,madem düzgün bir sistem kuramıyoruz abd deki sistemin aynısını kopyalayalım,yeter artık,devlet milletin yanında olmalı,şark kurnazlarının değil.
  • Seriii 20.09.2021 22:23
    Bunlar bilinçli yapılıyor sadece devleti millete kötülemek için yapılıyor.ayık olun
  • Krbs 20.09.2021 21:55
    Eskiden yag saklanıyordu şimdi araba saklanıyor . Yaşa ki göresin.
  • Anlamak 20.09.2021 21:15
    İyi ki ekonomik kriz var bu ülkede yani komik ekonomik kriz olan bir ülkede millet araba almak istiyor arabalar stok yapılıp bekletiliyor satılmak istemiyor nasıl bir ekonomik kriz var ülke de ben anlamadım
  • Mehmet Zahir 20.09.2021 20:58
    Ben de herkez gibi fiyatlarin dusmesini bekliyorum ama boyle giderse arac almak hayal gibi biraksinlar avrupada ikinci el arac getirsinler vergide veririz su an Hollandada bin evro ya da cok guzel araclar var burada araclar cok ucuz devletimiz musade etse keske Turkiyedeki fiyatlar aninda duser SAYGILAR
Daha fazla yorum görüntüle