Sıfır aracı yüzde 30 zamla ikinci elde satmaya başladılar

Normalleşmenin ardından ikinci el araç piyasasını da kapsayan avantajlı kredi paketi, talep artışına yol açarken, artan talep stok sorununu da beraberinde getirdi. Bayiler satacak araç bulamazken, yüksek talep fırsatçıları harekete geçirdi. Son bir haftada fiyatlar yükselirken, spot piyasada henüz Türkiye’de yeni lansmanı yapılan sıfır bir aracın fiyatı yüzde 30 artırılarak ilana konuldu.

Sıfır aracı yüzde 30 zamla ikinci elde satmaya başladılar
Sıfır aracı yüzde 30 zamla ikinci elde satmaya başladılar
GİRİŞ 12.06.2020 09:30 GÜNCELLEME 12.06.2020 09:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Normalleşmenin ardından ikinci el araç piyasasını da kapsayan avantajlı kredi paketi, talep artışına yol açarken, artan talep stok sorununu da beraberinde getirdi. Bayiler satacak araç bulamazken, yüksek talep fırsatçıları harekete geçirdi. Son bir haftada fiyatlar yükselirken, spot piyasada henüz Türkiye’de yeni lansmanı yapılan sıfır bir aracın fiyatı yüzde 30 artırılarak ilana konuldu. Kurumsal ikinci el araç şirketleri de fiyatlara son bir haftada yüzde 3 ila yüzde 6 arasında zam yaptı.

 

 

Spot piyasada yaşanan fahiş fiyatlar sosyal medyada da gündem oldu. Markaların stok sorununu fırsata çeviren bazı kesimler, bayiden liste fiyatıyla aldıkları araçları, hiç kullanmadan yüzde 30’a varan oranda yüksek fiyatla satıyor. Özellikle önceki gün lansmanı yapılan Mercedes yeni kompakt SUV modeli GLB’nin liste fiyatının 100 binin üzerinde yüksek fiyatla Sahibinden.com’da ilana konulması ikinci el piyasasına yönelik yönetmelik tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Sektör temsilcileri, piyasada yaşanan bu fırsatçılığı önlemenin ancak ikinci el yönetmeliğinde yapılacak yeni bir düzenleme ile mümkün olacağını söylüyor ve sıfır km araçların ikinci el olarak satılmasının yasalarla engellenmesi gerektiğini savunuyor.

Sektör temsilcileri piyasadaki talep artışını ve bu durumun fiyatlara yansımasını DÜNYA'ya değerlendirdi. Otomerkezi. net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, haziran ayının ilk 10 gününde, toplamda nisan ve mayıs aylarının toplamı kadar araç sattıklarına vurgu yaparak, “Nisan ve mayıs aylarında sattığımız araç sayısı 60 adet iken, sadece 10 günde bu adeti geçtik” dedi.

 

 

“Piyasa her gün etiket değiştirir halde”

Fiyatların şu anda neredeyse her gün etiket değiştirir duruma geldiğini dile getiren Karakaş, “Zaten aracını çok ucuza veren firma da zararlı çıkıyor, çünkü sattığı fiyata araç satın alma şansı da yok. Biz 100 gündür fiyatlarımızda 1 TL artış yapmadık, şu anda geçmişte sattığımız her araca da sattığımız fiyata talibiz, fakat aracını satan yok. Fakat önceki gün itibariyle şartlar bizleri de zorlamaya başladığı için yüzde üç artış yapmak zorunda kaldık” diye konuştu.

"Filo kiralamadan arz kesildi"

Filo kiralama şirketlerinin ikinci el piyasasına araç vermediği şeklinde duyumlar olduğunu dile getiren Karakaş, “Bu doğru. Araçları satmıyorlar, bu sebepten dolayı özellikle yüksek model araçlarda fiyatlar yükseliyor. Çünkü kredilerini üç ay kadar ertelediler. Bu erteleme ile birlikte nakit ihtiyaçları da geçici olarak ortadan kalkmış durumda. Ayrıca tedarikte problem var, sıfır otomobil alamadıkları ve mevcut kiralama pazarı da hareketlendiği için ikinci el pazarına satmaya sıcak bakmıyorlar” dedi.

Filo kiralama şirketlerine yönelik eleştirileri değerlendiren bazı sektör temsilcileri, pazarda en fazla stok olan döneminin yaz ayları olduğunu belirtirken, “5 filo şirketinin araçlarını yüksek fiyatla satabilmek için elinde tuttuğu iddialarını doğru bulmuyoruz. Bu araçlar en fazla bin adet eder. 500 binlik bir ikinci el pazarında bu çok düşük bir oran” vurgusu yapıyor.

Karakaş, tedarik ağının çözülmesinin temmuz itibariyle filo kiralama şirketlerinin ödeme yapmaya başlaması ve elindeki araçları satışa çıkarmaya başlaması ile oturma sürecine gireceğini belirterek, “Ağustos ayında bir dengelenme süreci olur ve eylülde de fiyat artışları artık son bulur kanısındayız” dedi.

“Haziranda satışlarda patlama yaşadık”

Faiz indiriminin ardından ikinci el araç satışlarının hızlandığını vurgulayan Otomol Grup’un CEO’su Uğur Sakarya, “Haziran’ın ilk haftasında satışlarımızda patlama yaşadık. Nisan ayı toplamında sattığımız tüm araçları 5 günde sattık. Ancak sıfırdan sonra ikinci el piyasasında da stok sorunu başladı. Bayiler araç bulamıyor. Önümüzdeki günlerde fiyatlar biraz daha yukarı çıkabilir” dedi.

Çok satan B ve C segmentinde fiyatlar yüzde 6'dan fazla arttı

Otomotiv veri analiz şirketi veri şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, ikinci el araç fiyatların arttığına dikkat çekerek, özellikle en çok talep gören B ve C segmentinde son 10 günde yüzde 6’yı aşan fiyat artışları olduğunu söyledi. Yalçın, sıfırdan sonra ikinci el piyasasında da stok sorunu yaşanmaya başladığına vurgu yaptı.

Fiyat artışının sürmesi bekleniyor

Minoto CEO’su Ferhat Albayrak da ikinci elde arz probleminin başladığını belirterek, “İkinci elde fiyatların özellikle son çeyreğe kadar yükselme trendinde olacağını öngörüyorum. Distribütörlerin ağırlıklı teslimatları son çeyrekte olacak, o zamana kadar gene arz problemi sürecekti” dedi.

KAYNAK: DÜNYA.COM
YORUMLAR 5
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık bayilerde al satçı olmuş.Ötv siz 168 bin lira olan araca 215 bin fiyat çekiyorlar.Gelen sıfır araçları bayi sahibinin üzerine plakalandırmışlar.
    Cevapla
  • bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    başta bayilerde fazla peugeot 2008 olmaması durumunda bayi sahiplerde yapmıştı bunu ama sonra araç tedarik edildiğinde sorun da çözülmüş oldu hatta peugeot avantajlarıyla da en çok satılan araçlardan biri oldu 2008 :D
    Cevapla
  • tandoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu işi al satçılar körüklüyor başka nedeni yok.
    Cevapla
  • beşer 3 yıl önce Şikayet Et
    Vicdanlı milletiz ama iş paraya gelince her haltı mübah görüyoruz.
    Cevapla
  • madenci 3 yıl önce Şikayet Et
    evet devletin vergi politikası oturana kadar sürekli kaos.
    Cevapla