Dünyanın en hızlı SUV'u geliyor

Otomotivde en hızlı büyüyen segment olan SUV kategorisine Ferrari de giriyor. Yeni araç SUV kategorisinin en hızlı aracı olacak.

Dünyanın en hızlı SUV'u geliyor
Dünyanın en hızlı SUV'u geliyor
GİRİŞ 17.01.2018 10:40 GÜNCELLEME 08.07.2021 13:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ferrari, Lambhorgini'nin Urus ile SUV pazarına girmesinin ardından geçen yıl Kasım ayında SUV pazarına girmeye karar verdiğini duyurmuştu.

2018 Detroit Motor Show'da konuşan Marchionne, Ferrari'nin SUV modelinin beklenenden daha önce piyasada olacağını ve en geç 2020 başında yollarda görülebileceğini belirtti.

Marchionne, yeni modelin ne zaman piyasada olacağına ilişkin soruya, "Büyük ihtimalle 2019 sonu veya 2020 başı. 8 gün önce Avrupa'ya gittiğimde aracı gördüm. Üzerinde halen çalışıyoruz, daha tamamlanmadı. Ama oldukça güzel gözüküyor" dedi.

EN HIZLISI OLACAK

Marchionne, Ferrari SUV'un piyasadaki en hızlı SUV olacağını da iddia etti.

Yeni aracın çok hızlı bir araç olacağının altını çizen Marchionne, "Piyasadaki en hızlı SUV Alfa Romeo'nun Stelvio Quadrifoglio modeli. Ve ben Ferrari'nin Alfa'dan korkacağını düşünmüyorum" dedi.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, piyasadaki en performanslı arazi aracı. 503 beygir güç üreten V-6 motora sahip araç 0-100 km hızlanmasını sadece 3.8 saniyede tamamlıyor ve saatte 285 km son hıza ulaşabiliyor.

Yakın bir zamanda piyasaya çıkacak olan Lambhorgini Urus ise bu ünvanı Alfa'nın elinden alacak. 641 beygir güç üreten V-8 motora sahip olan Urus, 0-100 hızlanmasını 3.6 saniyede tamamlayıp 302 km son hıza ulaşıyor.

Marchionne'nin iddiasına göre Ferrari'nin SUV'u bu değerlerin üzerine çıkacak.

GEÇİŞİ GTC4 LUSSO ÜZERİNDEN Mİ YAPACAK?

İtalyan devi, uzmanlara göre SUV'a geçiş sürecini FUV (Ferrari Utility Vehicle) olarak lanse edilen 2018 GTC4 Lusso ile yapıyor. Steyşın vagon kupe modellerini andıran 2 kapılı araç bir anlamda İtalyan otomobil üreticisinin bugüne kadar hiç girmediği SUV kategorisi için de geçiş dönemi olduğuna dair önemli bir işaret olarak kabul ediliyor.

Ferrari'nin yeni üreteceği SUV'a ilişkin internet ortamında aşağıdaki tahmini görseller dolaşıyor...

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • gülümser... 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ay ki maaşımla bir adet alayım bari...
    Cevapla