Nissan X-Trail makyaj yaptı! İşte yeni hali

Nissan X-Trail hibrid motora kavuştururken, tasarımını da elden geçirildi.

Nissan X-Trail makyaj yaptı! İşte yeni hali
Nissan X-Trail makyaj yaptı! İşte yeni hali
GİRİŞ 13.09.2016 19:30 GÜNCELLEME 23.04.2017 16:55

7 kişilik devi X-Trail’e hybrid motor ekleyen Japon marka Nissan, aracın görüntüsüne de attı.

Araç tasarım noktasında çok değişmese de, bazı farklılıklar göze çarpıyor. Yeni X-Trail’in ızgarası mevcut modele göre daha geniş. Logoyu çevreleyren ‘V’ formu da büyütülmüş. Farlar inceltilirken, ızgaraya bakan uçları sivrileşmiş. Ayrıca yuvarlak olan sis farları diktörgen bir biçim almış.

ŞEFFAF STOPLAR TARİH OLDU

Arka tarafta ise şeffaf görünümlü stop lambalarından vazgeçilmiş. Artık daha kararlı görünüyorlar. Tamponun üzerindeki kedigözleri de büyütülmüş, yan tarafın alanına doğru uzatılmış. Tamponun orta kısmında ise krom bir çıta parlıyor.

İç mekana baktığımızda fazla bir değişiklik yapılmadığını görüyoruz. Direksiyonun üzerine dikey tasarlanan tuşlar, yeni X-Trail’de yatay olarak komunlandırılmış. Ön konsolda blok halinde tek renk yerine, torpido gözünün üstü koltuk renkleriyle birleştirilmiş. Böylece iç mekana bir hareket gelmiş.

HİBRİD MOTORUN ÖZELLİKLERİ

X-Trail Hybrid’in teknik özelliklerine gelecek olursak…

Araçta 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli motora 30 kW gücündeki elektrikli motor eşlik ediyor. Benzinli motorun maksimum 176 beygirken, maksimum torku 195 Nm. Elektrik motor ise 40 beygirlik güç üretebiliyor. Tork değeri de 160 Nm.

Henüz satışta olmayan X-Trail Hybrid’in fiyatının 2017 yılında duyurulması bekleniyor.