Skoda Kodiaq'ın detayları açıklandı!

Yeni modeli Kodiaq’ın teknik detaylarını açıklayan Skoda, SUV atağını resmen başlattı.

Skoda Kodiaq'ın detayları açıklandı!
Skoda Kodiaq'ın detayları açıklandı!
GİRİŞ 08.08.2016 11:33 GÜNCELLEME 08.08.2016 13:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kodiaq, Skoda’nın Türkiye’de ve dünyada müşteri kitlesini genişletmesi ve markanın konumunu güçlendirmesi açısından da büyük önem taşıyor.

İç mekan

Büyük boyutlu SUV sınıfının yeni üyesi Kodiaq'ın, ister 5 ister 7 kişilik versiyonuyla bolca alanın bulunduğu bir araç olması planlanıyor. Özellikle 5 kişilik versiyonun sunduğu 2,065 litrelik yükleme kapasitesiyle sınıfının en geniş bagaj hacmi sunmayı hedefliyor. Standart olarak sunulan ve ileri-geri hareket edebilen arka koltukların yanı sıra katlanabilir baş dayama yerleri de aracın fonksiyonelliğini arttıran etmenler.

Bununla birlikte Skoda Kodiaq, “Simply Clever” felsefesine uygun konseptlerle de donatılıyor. Tıpkı; kapı altlarında bulunan ve araç kapılarının uç kısımlarının hasar görmesini engelleyen plastik korumalar, elektrikli çocuk emniyet kilidi ve uzun yolculuklar için özel olarak geliştirilmiş kafalıklardan oluşan “uyku konfor paketi” gibi…

Bağlantı çözümleri

Skoda Kodiaq, sürücü ve yolcularının, sürüş sırasında da akıllı cihazlarla bağlantıda olabilmesine olanak tanıyan yeni nesil sistemlerle donatılıyor.

Dokunmatik ekran aracılığıyla birçok fonksiyon ve kullanım sunan bu sistem, Kodiaq’ın üst donanım seçeneklerindeki “Columbus” ve “Amundsen” sistemlerinde, istenirse bir modül aracılığıyla kablosuz internete de girilebilecek. Kullanıcıların akıllı cihazlarından ve bu cihazlara yüklü uygulamalarından araç içinde de yararlanabilmelerini sağlayacak, Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM ve SmartGate’den oluşan “SmartLink” platformu, Kodiaq’ın giriş donanım seviyesinden itibaren isteğe bağlı olarak alınabilecek. Ayrıca akıllı telefonların kablosuz olarak şarj edilebilmesi de aracın pratik ve yenilikçi özellikleri arasında.

Motor seçenekleri

Skoda Kodiaq'ın, ikisi dizel toplam 5 motor seçeneğiyle sunulması planlanıyor. Aracın en güçlü motor seçeneğini, 2.0 litrelik TDI (190 PS) seçeneği. Motor seçeneklerine bağlı olarak 6 ileri manuel, 6 ileri DSG ve 7 ileri DSG otomatik vites alternatiflerinin de bulunacağı Kodiaq, önden çekişli ya da dört tekerlekten çekişli olarak da tercih edilebilir.

Ayrıca, “Sürüş Modu Seçimi” ve Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) gibi sistemler de, aracın direksiyon, gaz pedalı, DSG vites kutusu ve süspansiyonunun farklı konfigürasyonlarda ayarlanarak sürüş keyfinin artırılmasını sağlıyor.

YORUMLAR 7
  • EMRE 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH nasip ederse inşallah ya bu araçtan ya da Renault koleos almak istiyorum.
    Cevapla
  • skoda 7 yıl önce Şikayet Et
    bayıldım bu arabaya skodanın önü açık yeti kullanıyorum memnunum yeti gerçekten az yakıyor
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    skoda artık f/p aracı olmaktan çıktı uçtu gitti.dizel yeti çok satılan araçların başında geliyordu,adamlar satışını durdurdu. demekki çok araç satmak istemiyorlar.
    Cevapla
  • büyük patron 7 yıl önce Şikayet Et
    ee çok satarsan büyük patron bozulur çünkü vw nin toplam satışta liderlik yarışı var skoda yada seat in çok satması demek vw satış larının azalması demek eğer bu iki marka Doğuş grubunda değil de başka firmalarda olsalardı eminim daha çok satarlardı.
    Cevapla
  • memo 7 yıl önce Şikayet Et
    skoda fiat fiyatlarına inmedikçe pazarda kendine yer bulamaz
    Cevapla
  • MEMO 7 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan kaliteyi ucuza sunabilmekte,ayrıca eskiler bilir skoda nın Türkiyede imajı iyi değildir.
    Cevapla
  • iyide 7 yıl önce Şikayet Et
    el insaf skoda ile fiat aynı kalite mi ki fiyatlar aynı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle