Sakaryalı Toyota C-HR'nin özellikleri belli oldu!

Sakarya'da üretilmesi kararlaştırılan Toyota C-HR'ın Türkiye lansmanı yapıldı.

Sakaryalı Toyota C-HR'nin özellikleri belli oldu!
Sakaryalı Toyota C-HR'nin özellikleri belli oldu!
GİRİŞ 10.03.2016 17:33 GÜNCELLEME 10.03.2016 17:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, fabrika ana binasında yapılan tanıtım toplantısındaki konuşmasında, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye için yeni bir dönemin başladığını, yeni model C-HR'ın Türkiye'de üretilecek ilk crossover ve hibrit araç olacağını söyledi.

1000'den fazla istihdam

Bu proje için 350 milyon avro yatırım yaptıklarını ifade eden Kato, "Bu yatırımla toplam yatırımımız 1,7 milyar avroya, üretim kapasitemiz ise yılda 150 bin adetten 280 bin adete çıkacaktır. Ayrıca bin kişinin üzerinde istihdam yapacağız. Üretimimizin ortalama yüzde 80'ini ihraç ediyoruz. Bu yeni modelle üretimimizin yüzde 90'ını ihraç ediyor olacağız. Yeni iş fırsatlarıyla yeni projemiz Sakarya ve Türkiye ekonomisini de güçlendirecek" diye konuştu.

Motor ve şanzıman seçenekleri

Toyota'nın kompakt crossover segmentindeki yeni temsilcisi Toyota CH-R, 1.2 Turbo benzinli, 1.8 Hybrid ve 2.0 benzinli olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip olacak.

1.2 Turbo versiyonu 116 DIN/HP güç üretirken, 1.8 litrelik Hybrid versiyon ise 122 DIN/HP güç üretecek. Ürün gamının tepe noktasında yer alan 2.0 litrelik motor ise 150 DIN/HP güce sahip olacak.

1.2 Turbo versiyonu, 6 ileri manuel vitesli önden çekiş veya CVT otomatik şanzımanlı dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı şanzıman ve çekiş tipiyle üretilecek. 1.8 Hybrid versiyonu CVT şanzıman ve önden çekiş imkanı sunarken, 2.0 litrelik motor ise CVT şanzıman ve önden çekişle üretilecek.

YORUMLAR 2
  • Abdullah kızılcı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu araç piyasada tutunamaz bizim ülkemizin yaşam şekline uymuyor. kısacası sadece gösteriş ve israf makinesi.
    Cevapla
  • Reis 8 yıl önce Şikayet Et
    milletin binebileceği bi hibrit yapsanız ne olur
    Cevapla