Seat Ateca Türkiye'ye ne zaman geliyor?

Seat'ın ilk SUV modeli Ateca, Cenevre Motorshow’da ilk kez sergilendi.

Seat Ateca Türkiye'ye ne zaman geliyor?
Seat Ateca Türkiye'ye ne zaman geliyor?
GİRİŞ 04.03.2016 14:56 GÜNCELLEME 04.03.2016 15:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Seat’ın SUV segmentindeki ilk modeli olan Ateca, Cenevre Motorshow’da ilk kez sergilendi.

İber Yarımadası'ndaki Zaragoza’nın batısında yer alan Ateca bölgesinden alan SEAT Ateca, marka için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

Teknolojik şeçenekler

Markanın ilk SUV modeli, full LED farlardan başlayıp, trafik sürüş asistanı ve acil durum asistanı gibi geniş güvenlik sistemleriyle devam eden teknoloji seçeneklerine sahip. Araçta ayrıca, 8 inç dokunmatik ekran, kablosuz akıllı telefon şarjı ünitesi ve Full Link bağlanabilirlik özellikli yeni nesil bilgi sistemleri, Ön Bölge Asistanı Destekli ACC (adaptif hız sabitleme sistemi), Kör Nokta Tespit Sistemi ve Top-View Camera gibi otomobilin 360 derece etrafının görüntülendiği kamera sistemleri bulunuyor.

Boyutları

4,36 metrelik (dış) gövde uzunluğu olan Ateca'nın, azami iç mekân uzunluğu ve standart düzenlemede 510 litre geniş bagaj hacmi de bu durumu destekliyor. Aracın aynı zamanda segmentinin en hafif araçlarından biri olduğu belirtiliyor. 

1.0 litrelik motor da var

2016 yılının son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanan SEAT Ateca'da iki dizel motor seçeneği sunuluyor: 1.6 TDI 115 HP manuel ve 2.0 TDI 190 HP 4x4 DSG.

Benzinli motor seçenekleri arasında 115 HP gücündeki 1.0 TSI başlangıç motoru ve ACT teknolojisine sahip 1.4 EcoTSI 150 HP motor yer alıyor. 1.4 EcoTSI motor manuel, otomatik ve 4x4 versiyonlarıyla sunuluyor. 

Öte yandan markanın basın açıklamasına göre, Ateca’nın bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

YORUMLAR 2
  • omer 8 yıl önce Şikayet Et
    hayaller paris hayatlar kasimpasa
    Cevapla
  • 571 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki vergi nedeniyle yakında 1000 motor değil 1 motor yaparlar :) acı di mi örnek vereyim bir amerikalı ford mustang veya camaro ya 28 bin dolardan başlayan fiyatlarla sahip olurken yani bu onların parasına göre 28 binlira ama bizim ülkemize gelince bu arabalar 175 bin ile 285 bin dolar arası değişiyor yani bizim paramıza göre 525 bin ile 855 arası değişiyor artı bu arabaların buradaki yıllık vergiside 23 bin tele ya ahh ah vergi cenneti güzel ülkem benim bizi işte böyle yok fiat yok reneult yok dacia benim ülkemin insanına uygun görünen arabalar bunlar maalesef
    Cevapla