558 beygirlik gücüyle Aston Martin Rapide S

Aston Martin, Rapide modeline daha güçlü hale getirdi. İşte Aston Martin Rapide S...

558 beygirlik gücüyle Aston Martin Rapide S
558 beygirlik gücüyle Aston Martin Rapide S
GİRİŞ 02.03.2016 11:05 GÜNCELLEME 02.03.2016 11:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin’in yeni GT’si, performans ve lüks için yeniden tasarlandı.

Daha geniş ve tek parça ızgarası ile etkileyici bir yeni yüze sahip olan Aston Martin Rapide S, dört kapılı lüks spor otomobil olarak karşımıza çıkıyor. 

558 Beygir, 620 Nm tork

Kaputunun altında yeni nesil AM 11 6,0 Litre V12 motor bulunan Rapide S, bir önceki nesil motora kıyasla %12’lik artışla, 6,750 devirde 558 beygir güç üretiyor. Motorun torku ise 5000 devirde 620 Nm’ye yükseltildi. Daha düşük devirlerde; rölanti ve 4,000 devir arasında 40 Nm, 2,500 devirde 50 Nm artış sağlandı. 

Artırılan performansla birlikte yeni Rapide S, 0-100 km’ye hızlanmasını sadece 4,9 saniyede tamamlarken, 305 km maksimum hıza ulaşıyor. Yüksek güç ve torkta meydana gelen ciddi artışlara rağmen, CO2 emisyonları 355 g/km’den %7 düşüşle 332 g/km’ye düşerken yakıt ekonomisi resmi AB birleşik döngüsünde 19,9 mpg olarak açıklandı.

Yol tutuşu için farklı modlar

Yenilenen ön tasarımı ve daha keskin bagaj kıvrımı ile birleştirilen yeni Rapide S’in, aerodinamik ve görsel yeniliklerle birlikte sportif yapısı da güçlendirildi. Rapide modeline göre 19 mm alçaltılan motor pozisyonu sayesinde daha sağlam yol tutuşu vaad ediyor.

Aston Martin’in yüksek teknoloji ürünü Adaptif Sönümleme Sisteminin (ADS) en son Gen4 yinelemesiyle birlikte; “Normal”, "Spor” ve “Yol” gibi 3 farklı sürüş modu sunuyor. Normal modda lüks bir GT’yken, Spor ve Yol modlarında ise daha zorlayıcı ve spor yapısına bürünüyor.

Daha sağlam gövde çalışması

Patent bekleyen, özgün bir “kilit” yapısı sunan tasarım, ızgaranın darbe sırasında geriye doğru kaymasını sağlarken orta ve dış çene takviyeleri ie daha fazla sağlamlık hedeflenmiş. Kilit yapı sistemi, bacak darbe mevzuatlarına uyum sağlarken, ön kanat geçitlerindeki bölmeler, kafa kalıbı yönetmeliğine uygunluğun yanı sıra yolcu ve sürücü güvenliğini artırmak için tasarlanmış.

Kabin tasarımı

Yeni Rapide S ayrıca lüks veya spor odaklı seçeneklerle, alıcıların otomobillerinin tarzlarını yansıtmasına yardımcı oluyor. Otomobilin içinde derin ve zengin bir parlaklık katan yeni piano siyah iç döşeme, kapı tutacaklarından, aktarma tüneline kadar en ince detaylarda bile lüksü yansıtıyor. Çift renkli oluklu kırmızı ve siyah deri, Aston Martin’in sunduğu diğer seçeneklerden. Bronz ya da gri renk seçenekli tavan döşemeleri ise lüksü tamamlayan son dokunuşlar arasında. Orta konsolda bulunan detaylar, modern ama geleneklerine bağlı bir Aston Martin’in el işçiliğini yansıtıyor.

YORUMLAR 1
  • atabey 8 yıl önce Şikayet Et
    o ön konsolun basitliği fiatta yok be
    Cevapla