Efsane Travego yenilendi

Mercedes-Benz Türk, otobüs ürün yelpazesinin amiral gemisi Travego’yu yeniledi.

Efsane Travego yenilendi
Efsane Travego yenilendi
GİRİŞ 29.02.2016 15:32 GÜNCELLEME 29.02.2016 17:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

10 yıl aradan sonra tamamen yenilenen Travego'nun, mart ayı itibariyle satışa sunulması planlanıyor.. Yeni Travego'nun fiyatı ise mevcut modelin yüzde 9-10 üzerinde . 

Tasarım sil baştan 

Yeni tasarlanan ön ızgara, arka motor kapağı, ön ve arka farlar sayesinde daha güçlü bir görünüme sahip olan yeni Travego, aerodinamik tasarımı ile yakıt tasarrufu ve verimliliğe katkı sağlıyor. Alüminyum alaşımlı jantlar, görsel zenginliği artırmanın yanı sıra aracın ağırlığını azaltarak yakıt ekonomisine ayrıca katkıda bulunuyor. Yıkama özellikli Bixenon ön farlar, LED gündüz farları ve LED teknolojili arka farlar daha iyi görmeyi ve fark edilmeyi sağlıyor ve enerji verimliliğini artırıyor. 

Yakıt ekonomisi ve ekolojik kazanım 

2 akslı, 12 m uzunluğunda Travego 15 SHD, 46 yolcu kapasiteli ve 428 PS (315 kW) gücünde, Euro 6 normuna uygun 6 silindirli dik motora sahip. Euro 5 motorlardan daha yüksek verim ve performansa sahip Euro 6 Bluetec OM470 motor, egzoz emisyonlarını düşürürken daha düşük yakıt tüketimini de beraberinde getiriyor. Mercedes-Benz için özel geliştirilen Euro 6 motor ile entegreli sulu retarder sayesinde retarder yağı ortadan kalkıyor böylelikle yağ değişimi maliyeti ve ilave ağırlık da ortadan kalkıyor. 

Aerodinamik tasarımı, yaklaşık 100 kg hafifletilmiş ve 90 km’den yüksek hızlarda otomatik alçalan araç karoserisi yakıt ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunuyor. 

Yolcu konforu

Yeni Travego hem sürücüsüne hem yolcusuna en üst düzeyde konfor sunma hedefiyle dizayn edilmiş. Ön kapıdaki genişletilmiş açılı giriş yeni Travego yolcusuna daha rahat bir biniş sunuyor, basamakta yer alan ışıklı Mercedes-Benz logosu ilk kez kullanılan bir ayrıntı. 

Yeni Travego’nun 2.100 mm olan iç yüksekliği ferah bir seyahat ortamı sunuyor. 

Daha geniş hacimli paket rafları, kaliteli yeni tip kumaşlar, özel tasarım yan duvar kumaşı, paket rafı altında boydan boya konumlandırılan alüminyum dekor parçalarıyla uyumlu yeni servis setleri ve LED teknolojili ambiyans aydınlatma, hoş bir atmosfer sunuyor. Yeni Travego için özel tasarlanmış yüksekliği ayarlanabilir ve yan parçaları katlanabilir baş dayamalı koltuklar, yolcu konforunu seyahat sırasında en üst düzeye çıkarıyor. Yana doğru kaydırılabilen koltuk, rahatlık hissini arttırırken, parke görünümlü zemin şık ve sıcak bir hava katıyor. 

Çift bölgeli klima, otobüs içindeki sıcaklığı eşit miktarda dağıtmasını sağlıyor.

Yeni Travego'da bakım aralığı 45.000 km’den 60.000 km’ye çıkartılmış. 

Yeni teknolojiler

Yeni tasarlanan kokpit, modern gösterge paneli ve renkli ekran sürücüsüne hem modern bir atmosfer, hem de rahatlık sunuyor. Ergonomik ve kokpitle uyumlu tasarıma sahip, erişimi kolay butonlar, sürücünün tüm kontrolü ellerinin altında tutmasını sağlıyor. Deri kaplı direksiyon simidi, zarif tasarımı ile sürüş keyfine katkıda bulunurken direksiyon üzerindeki çok fonksiyonlu düğmelerle sürücü araçla ilgili tüm verilere rahatça ulaşabiliyor. Yeni klima kontrol ünitesi, sürücü ve yolcu bölgelerini ayrı kumanda etme imkanı sunuyor ve dijital ekranı ile kolayca kontrol edilebiliyor. Mercedes-Benz otobüsler için tasarlanan Otobüs Multimedya Sistemi (CMS), 7”geniş ve parlak ekranıyla tamamen yeni, modern ve ergonomik olarak tasarlandı. CMS, dahili bluetooth modülü ile güvenli telefon görüşmesini mümkün kılarken, geri görüş kamerası görüntüsü, geri vites devreye girdiğinde otomatik olarak CMS ekranına aktarılıyor. Yeni eklenen start-stop butonu da sürüş konforunu artıran özelliklerden biri.

Sürüş konforunun yanı sıra genişletilmiş sürücü yatma yeri ve sürücü yatma yeri kliması, sürücüsüne dinlenirken de konfor vadediyor.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 7
  • Erzurumlu 8 yıl önce Şikayet Et
    travego bundan daha karakterli duruyor. ayrica gostergeler cok çirkin. ön yüz kötü.
    Cevapla
  • OFLU61 8 yıl önce Şikayet Et
    yıl 2016 hani nerede aktif ve pasif güvenlik önlemleri. Bence her koltukta emniyet kemeri ve hava yastığı olmalı. Zira camlar geniş olduğundan kaza esnasında yolcular maalesef dışarı fırlıyor otobüslerden. Bu konuyla ilgilenen yok, varsa yoksa dış görünüm...
    Cevapla
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    ulan istediginiz kadar yenileyin o koltuklarn arasini daracik yapiyonuz adam bide kkltugunu yatiriyo gelde otur nalet otobusler
    Cevapla
  • asass 8 yıl önce Şikayet Et
    hızlı tren yaygınlaşmalı ve artık otobüs tarih olmalı
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi o kadar otobüs şoförü muavinler işsiz kalmalı çok doğru bi tespit yaptın
    Cevapla
  • Garabayram 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence yeni model den ziyade bu modeller hatalı idi bakin internet araştırma sina en cok yanan ve kazaya karisan bo modeller olduğu için duzeltme yapıldı. 0 403 modellerinde hiç bu kadar kaza olmamıştr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle