Concept_One: En hızlının da hızlısı!

0-100: 2.6 sn, maksimum hız 350 km/s! Ve yanında birçok farklı özellikleri...

Concept_One: En hızlının da hızlısı!
Concept_One: En hızlının da hızlısı!
GİRİŞ 25.02.2016 17:00 GÜNCELLEME 26.02.2016 11:58

Elektrikli otomobil sektöründe rekabet her geçen gün artıyor. Bildiğimiz gibi geçtiğimiz aylarda elektrikli Porsche Mission E'nin 2020'de yollarda olduğunu duyurmuştuk. Hemen sonrasında Çinli teknoloji devi LeEco'nun desteklediği otomotiv girişimi Faraday Future FFZERO1 konseptinin hayli iddialı geldiğini öğrendik. Piyasanın kızıştığını gören Tesla da boş durmadı tabii, 2017'de son bombasıModel 3'ün yollarda olacağını açıkladı.

Dahası dünyanın ilk elektrikli süper otomobili olarak piyasaya çıkacak olan Dubuc Tomahawk'a da tanık olduk; en cimri otomobili Rasa'ya da… Ve son olarak Aston Martin'in Rapid E adı altında bir elektrikli otomobil girişimi geldi.



İşte şimdiki haberimizde de dünyanın en hızlı elektrikli otomobili Rimac Concept_One'ı mercek altına alıyoruz. Bu ilk canavarıyla elektrikli otomobil alemine çarpıcı bir giriş yapmayı hedefleyen Rimac firması, Concept_One ismini verdii aracını önümüzdeki hafta Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.
Hırvatistan'ın tek otomobil markası olan Rimac'ın, 27 yaşındaki genç girişimci Mate Rimac tarafından 2009 yılında kurulduğunu belirtelim.

Rimac Concept_One'ın teknik özellikleri;

-1,088 beygir güç
-8,450 batarya ünitesi
-0-100 km/s performansı 2,6 saniye
-Maksimum hız 350 km/s

Concept_One'ın özellikle 2,6 saniyelik 0-100 performansı oldukça dikkat çekici. Zira bu performansla sadece Tesla Model S'e değil, dünyadaki tüm süper otomobillere kafa tutuyor. En hızlı otomobiller listesine baktığımızda, 2,2 saniyelik performansla Porsche 918 Spyder'ı zirvede görüyoruz. Ardından 2,4 saniye ile LaFerrari geliyor. Rimac Concept_One ise 2,6 saniye ile 6. sırada yer alıyor.

Lakin şunu da unutmamak gerekir ki; Rimac dışındaki bütün araçların 0-100 performansı doğrulanmış. Concept_One'ın ki ise fabrika verisi, yani doğrulanmış verilere göre daha az veya daha fazla çıkması söz konusu.

Rimac Concept_One sadece güç ve hız konsepti üzerine üretilmiş bir otomobil değil. Aynı zamanda konfor, yol tutuşu, arazi vs. farklı sürüş modları da sunuyor. Fakat Hırvat otomobil üreticisi, bu araçtan ilk etapta sadece 8 adet üretmeyi planlıyor. İlerleyen aylarda daha fazlasını satışa sunar mı, orasını bilemiyoruz.

KAYNAK: YENİŞAFAK