Skoda'nın bağımlılık yapan yeni gözdesi!

Skoda, sade, keskin ve zarif özellikler taşıyan yeni tasarım anlayışını yansıttığı ilk modeli Rapid ile vatandaşın aklını çeliyor.

GİRİŞ 26.02.2014 06:00 GÜNCELLEME 26.02.2014 17:48

2018 büyüme planı çerçevesinde atak üstüne atak yaparak kullanıcılarını şaşırtmaya devam eden Çek asıllı Skoda'nın 2013'ün ilk aylarında Türkiye pazarı ile tanıştırdığı yeni gözdesi Rapid modeli Türkiye yollarında yerini iyiden iyiye sağlamlaştırıyor.

Öyle ki sunduğu bir birinden avantajlı ve sürpriz ayrıntılarla kullanıcısında adeta bağımlılık yaratan Rapid, kendisine konulan ''Octavia'dan sonra en çok satılan model olacak'' hedefi noktasında da yöneticilerini utandırmayacak gibi görünüyor.

Sınıfının dikkat çeken otomobillerinden Skoda'nın yeni Rapid modeli, sade ve şık tasarımıyla tüm beğenileri üzerine toplarken geniş iç hacmi, inanılmaz bagajı ve 55 litrelik deposuyla sergilediği olağanüstü yol mesafesiyle de rakiplerine fark atıyor.



SPORTİF BİR DIŞ GÖRÜNÜM

Rapid'in sade ve ince çizgilerle kurgulanan dış tasarımı ön keskin kenarlı farlar ile sis lambalarının uyumuyla birlikte taçlandırılan geniş krom ızgarayla bütünleşince ortaya güven ve emniyet duygusunun yanı sıra sportif bir görüntü de çıkıyor.

CÖMERT İÇ HACİM

Otomobilin yolcularına sunduğu cömert iç hacim tüketicinin tercihini şekillendiriyor. Ayrıca siyah sütunlar sayesinde, yan camlarda camın bulunduğu kısım tek parça olarak görünüyor ve kabin içinin daha ferah olmasını sağlıyor. Araçta ufak tefek eşyaların saklanması ve el atında güvenli bir şekilde bulunabilmesi için de konulan birçok sürpriz bölme yer alıyor.

ÖNEMLİ BİLGİLER TEK EKRANDA

Rapid'in iç ön kısmı da dış tasarımıyla doğru orantıda sade ve şık bir tasarıma sahip. Ön panelde krom çerçeveli sportif gösterge panelinde, yakıt tüketimi, gidilen mesafe, klima ve araçla ilgili diğer önemli bilgiler sürücünün görüş alanında rahatlıkla görünebilmesi için tasarlanmış. Isıtmalı ön koltuklar, arka park sensörü, elektronik kontrollü klima ve çok fonksiyonlu direksiyon, Rapid'in konfor donanımlarından bazılarını oluşturuyor.

530 LİTRELİK DEV BAGAJ!

Rapid'i rakiplerinden ayrıştıran bir başka özelliği ise 530 litrelik bagajı olarak öne çıkıyor.  Ailelerin uzun yolculuklarda kâbusu haline dönüşen bagaj sorunu Rapidle son bulurken, yolculuklar da adeta birer keyfe dönüşüyor. Ara koltuklar yatırıldığı takdirde 530 litrelik bagaj bölmesinin hacmi, toplamda 1.470 litreye kadar da çıkarılabiliyor. Bagaj bölmesindeki kumaş ve lastik kaplamalı çift taraflı paspas da kullanıcıya çok büyük kolaylık sunuyor.

GÜVENLİK MAKSİMUM SEVİYEDE

Araçta sürücü ve yolcuların güvenliği de maksimum seviyede tutulmuş. ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü), ABS (Kilitlenmesiz Frenleme Sistemi) ve altı adet hava yastığı gibi, çok sayıda güvenlik özelliği ile donatılan Rapid'te perde hava yastıkları, açıldığı zaman koruyucu bir duvar oluşturarak öndeki ve arkadaki yolcuların olası baş yaralanmalarından korunmasını sağlıyor. Ayrıca kaza sırasında yakıt akışı da otomatikman kesiliyor.

BİR DEPOYLA ORTALAMA 1250 KM YOL

Benzerlerine oranla çok daha geniş iç hacmi, etkileyici tasarım, mükemmel fiyat-değer oranı, kapsamlı güvenlik donanımları sunan Rapid, verimli motoruyla sunduğu düşük yakıt tüketimi ile de göz kamaştırıyor. Şehir içinde ortalama 100 km'de  5,5 litre tüketim gerçekleştiren Rapid, 55 litrelik deposuyla şehirler arası ortalama 1250 km mesafe gidilebiliyor.

7 İLERİ DSG OTOMATİK ŞANSIZMAN SEÇENEĞİ

Rapid, Türkiye'de 1.2. lt (75 HP), 1.2 lt TSI (105 HP) ve 1,4 lt TSI (122 HP) benzinli motorların yanında, 1.6 TDI (90 HP) ve 1.6 lt TDI (105 HP) dizel olmak üzere 5 farklı motor seçeneğiyle müşterisinin karşısına çıkıyor. Ayrıca  1,4 lt TSI ve 1.6 lt TDI motorlarda kesintisiz sürüş keyfi sunan 7 ileri DSG otomatik şanzıman seçeneği de sunuluyor. Skoda ailesinin diğer üyeleri gibi Rapid'de de Active, Ambition ve Elegance olarak üç farklı donanım paketi seçeneği bulunuyor.

Kenan Biter
kenan.biter@haber7.com

Skoda'nın bağımlılık yapan yeni gözdesi!
GALERİYE GİT
KAYNAK: OTOREHBERİ