TEST: Toyota Corolla 1.6 Multidrive S

Yeni Toyota Corolla, 1.6 litrelik benzinli motoru ve otomatik şanzımanıyla test konuğumuz oldu.

TEST: Toyota Corolla 1.6 Multidrive S
TEST: Toyota Corolla 1.6 Multidrive S
GİRİŞ 08.08.2016 11:47 GÜNCELLEME 08.08.2016 13:18
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Serkan Saraç / Haber7

Sevgili okurlarım. Bu hafta köşemi sizler için çok özel bir araca ayırdım. Bu araç 50. Üretim yılına özel 11.nesliyle test konuğumuz oldu. Çok büyük değişiklikler olmasa da artık daha kaliteli bir görünüm ve daha kullanışlı teknolojiye sahip olmuş. Bu araç nedir? Toyota Corolla. Dünyanın en çok satılan markalarından biri…

Dış tasarım

Dış tasarımında yeni LED farlar,  LED ışık çizgisi, LED arka stop lambaları ve karartılmış arka ve arka yan camlar ile kapı kollarındaki yeni krom detaylar aracın dış tasarımda değişen maddeler. Bu tasarım anlayışıyla araç bana göre daha modern ve daha erkeksi bir görünüme kavuşmuş.

Daha büyük ve daha alçak ön ızgara ve yeni tampon ise bir diğer dikkat çeken nokta.Yeni Keen Look farların arasında ise daha küçük krom üst ızgara bulunuyor.Akıcı kaput çizgisi ise aracın genişliğini vurgulayan bir tasarıma sahip.

Tamponun en alt kısmında yer alan yeni ızgara, tampon spoylerleri ve eğimler otomobilin yere sağlam basan bir duruş sergilemesini sağlıyor. Tampon tasarımı görselliğin yanı sıra aracın aerodinamik özelliklerini de ileriye taşıyor.

İç tasarım

İçeride bir önceki nesline oranla daha Premium kalite algısı yansıtan Corolla , içeriye oturduğunuz andan itibaren hem işçiliğiyle hem konforuyla sizleri anında etkileyebilior. 7inçlik dokunmatik ekranıyla görselliğe artılar katan model , sportif klimasıyla da çok başarılı işler çıkartmış.

Ekrandan, yakıt tüketimi bilgilerinin yanı sıra , medya bölümüne ve benim en çok ilgimi çeken anlık trafik bilgilerine erişebiliyorsunuz. Toyota’nın , touch2 diye isimlendirdiği bu ekran gayet kullanışlı olmuş. Hem konumlandırılması hem de dokunmatik hassasiyeti gayet başarılı.

Krom detaylarla süslenen kabin , yer yer piano black bölmelerle de daha modern bir hale gelmiş. Hacim olarak da gayet başarılı bir hale gelen model , hem önde hem arkada sizlere geniş mekanlar sunuyor.

Bluetooth, usp , aux bağlantıları , müzik çaları daha keyifli hale getiren maddeler olurken, Toyota online da sisteme renk katmış.

Performans

Yeni Corolla süspansiyondan direksiyon güncellemelerine kadar sürüşü ve konfor seviyesini artıracak bazı revizyonlar geçirdi. Sürüş konforunu geliştirmek adına daha yumuşak amortisör ayarları yapıldı. Önde MacPherson yapısı helezonik yayların tasarımı ve yaylanma oranları değiştirilerek iyileştirildi.

Sonuç olarak konfor, denge ve yol tutuş seviyesi artırılmış. Ön ve arka süspansiyonların revize edilmesiyle birlikte tümseklerdeki rahatsızlık en aza indirilmiş. Bununla beraber yol konforuna bir artıda , yalıtım da olmuş. Kabin içerisinde kullanılan maddelerle ses yalıtım inanılmaz olmuş.

Motor özellikleri

Yeni Corolla’nın motor seçenekleri arasında 1.4 litre D-4D turbo dizel ve iki benzinli motor (1.33 litre Dual VVT-i, hem VVT-I hem Valvematic sistemlerine sahip 1.6 litre benzinli motor). 1.4 D-4D dizel motor, Toyota’nın MultiMode otomatikleştirilmiş şanzımanıyla sunulurken, 1.6 litre benzinli motorlar düz vitesin yanı sıra Multidrive S (CVT) otomatik şanzıman seçeneği ile tercih edilebiliyor.

1.6 litrelik motor ise,  132 HP üreten performanslı Valvematic teknolojisiyle sunuluyor. Valvematic benzinli motor, VVT-i teknolojisini bir adım ileriye taşıyarak gaz kelebeğini de kontrol altına alarak silindirler içerisine giren havayı supap zamanlayıcısıyla birlikte sürekli olarak en uygun oranda tutuyor. Bu da yüzde 7 daha fazla güç, yüzde 8 daha az yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu anlamına geliyor.

TEKNİK VERİLER

1.6 Valvematic Benzinli Multidrive S otomatik şanzıman

Silindir Hacmi : 1598 cc
Beygir Gücü : 132 Hp
Maksimum Tork : 160 nm
0-100 km hızlanma : 11.1 saniye
Maksimum Hız : 190 km/ s

YAKIT TÜKETİMİ

Şehir İçi: 7.8 lt
Şehir Dışı: 5.2 lt
Karma: 6.1 lt
Test TÜKETİMİ: 8.5 LT

ARTI VE EKSİLER

+ Dış tasarım döneme ayak uydurmuş. Hatlar çok başarılı.
+ Ekran çok kullanışlı.
+ Yalıtım aracın konforunun üst seviyelere çıkartmış.
+ Hacim ve eşya gözleri sınıf ortalamasında.
+ Direksiyon tepkimeleri üst seviyede.
+ Süspansiyonlar yumuşatılmış ve çukurlar artık bir hiç.
+ Klimalar sportif görünümüyle çok şık görünüyor.

- Yakıt tüketimini biraz fazla buldum.
- Şanzıman artık çift kavramalı olmalı.
- Son dönem teknolojilerinden koltuk ısıtıcıları ve kör nokta uyarıcısı bulunabilirdi.

FİYAT

Toyota, yenilenen Corolla’nın benzinli versiyonlarını 57.500 TL’den, dizel versiyonlarını 77.250 TL’den başlayan fiyatlar ile haziran ayının son haftasından itibaren satışa sundu.

YORUMLAR 19
  • oktay 7 yıl önce Şikayet Et
    merhabalar yeni honda civic sedanın tanıtımını bekliyoruz
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Toyota fabrikasının yapacağı bir tek iş var,1998,1999,2000,model avensis lerin kasasını yeniden kullanıp üzerlerine 1.5 benzinli 120 beygir motor ve 1.5 dizel 110 beygir motor koyması lazım bu motorlar ekonimidir,o zaman toyota pirim yapar.
    Cevapla
  • brksrc 7 yıl önce Şikayet Et
    tanitim ve anlatim harika bu tarz testleri begenerek okuyorum devamini bekliyoruz başarilar...
    Cevapla
  • MEMO 7 yıl önce Şikayet Et
    araç alımlarımdan önce her seferinde corollayı test ettim ve almaktan vaz geçtim çünkü yalıtım sıfırdı, lastik sesi komple içerideydi.
    Cevapla
  • s.a. 7 yıl önce Şikayet Et
    toyota avrupada bmw den aldigi 1.6 dizel satiyor turkiyede 1.4 dizel motorlari bitirmeye calisiyor duyarli olalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle