Boyasız göçük düzeltmenin maliyeti ne kadar?

Doludan hasar gören araçlar nedeniyle kaporta ustaları oldukça yoğun. Boyasız düzeltmede işleminde ise yöntem 'masaj' ve 'çekme' olarak ikiye ayrılıyor. Ortalama maliyeti ise...

Boyasız göçük düzeltmenin maliyeti ne kadar?
Boyasız göçük düzeltmenin maliyeti ne kadar?
GİRİŞ 06.08.2017 14:08 GÜNCELLEME 06.08.2017 16:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'da geçen hafta etkili olan dolu yağışı araçların kaportalarında göçüklere neden oldu. Özellikle tavanda boya olması aracın satışında sorun oluşturduğundan araç sahipleri de 'boyasız göçük düzeltme'ye yöneliyor. Göçükleri alttan iterek 'masaj'yöntemiyle düzelten tamirciler ise, üstten vakumla çekme yönteminin masaj uygulanamayan noktalarda mecbur kalınırsa kullanılması uyarısında bulundu.

RS Servis AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, 50 kişilik teknisyen ekiple ayda bin 250 civarında aracı tamir edeceklerini bildirdi.

Ünaldı, şu an servislerinde boyasız göçük düzeltme yöntemiyle onarım bekleyen 2 bin araç olduğunu ve hala onarım için yeni başvuruların devam ettiğini aktardı.

'ÜÇ GÜNDE TESLİM EDİYORUZ'

Yaklaşık 2 ayda servislerinde sıra bekleyen 2 bin aracın tamirini yapmayı hedeflediklerini ifade eden Ünaldı, "Bize başvuran araç sayısının 4 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Doludan zarar gören 4 bin aracı 4 ayda tamir etmeyi hedefliyoruz. Ortalama üç günde aracı tamir edip teslim ediyoruz." diye konuştu.

'DOĞRU OLAN MASAJ YÖNTEMİ'

Ünal Ünaldı, otomobilleri tamir ederken boyasız göçük düzeltme de denilen "masaj" yöntemini kullandıklarını söyledi. 

Söz konusu yöntemin göçüğün uygun ekipmanlarla aşağıdan masaj yaparak düzeltilmesi olduğunu anlatan Ünaldı, şöyle konuştu:

"Araçlarda doludan dolayı oluşan göçükleri alttan iterek masajla tamir ediyoruz. Bir diğer yöntem de üstten vakumla çekilme yöntemidir. Fakat doğru olan masaj yöntemidir. Vakum yöntemini göçüğün altından masaj yaparak itemeyeceğimiz durumlarda, arabaların yan direkleri gibi yerlerde kullanıyoruz. Mecbur kalmadıkça vakumla tamir yapmıyoruz.

BOYA VARSA MASAJ DA ÇEKME DE OLMUYOR

Araba daha önce boya yapılmışsa masaj yöntemi kullanılamıyor. Çünkü sonradan yapılan boyanın altından bir macun tabakası var. Biz otomobilde vakum veya masaj yöntemini kullandığımızda o macun tabakası kopuyor."

'ORTALAMA MALİYETİ 3 BİN 500 LİRA'

Ünaldı, genel olarak yetkili servislerde otomobilde göçük gibi küçük zararlarda, ilgili parçanın değişiminin istendiğini, parçanın değişmesi durumunda ise tüketicinin cebinden çıkan paranın ortalama 10-15 bin lirayı bulduğunu bildirdi. 

Kendi tamir yöntemlerinin büyük tasarruf sağladığını vurgulayan Ünaldı, "Bizim yöntemimizle onarım maliyeti ortalama 3 bin 500 liraya mal oluyor. Hem müşterilerimize hem de sigorta şirketlerine 6 bin 500 lira civarında tasarruf sağlıyoruz. Her iki taraf da kazanıyor. Ayrıca yetkili serviste arabayı boyadıkları için otomobilin orijinalliği bozuluyor, satarken değer kaybı oluşuyor. Biz değer kaybını da engelliyoruz, aracın orijinalliğini koruyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • 57.Alay 6 yıl önce Şikayet Et
    Araba harita olmus neyi duzeltiyorsunuz anladim.
    Cevapla