Yakıttaki gizli tehlikeye dikkat!

Bazı ucuz olsun diye bazıları ise bilmeyerek kötü yakıt alıyor. Ancak yakıta karıştırılan solvent gibi katkı maddeleri cebinizi yakabilir.

Yakıttaki gizli tehlikeye dikkat!
Yakıttaki gizli tehlikeye dikkat!
GİRİŞ 08.02.2017 14:44 GÜNCELLEME 08.02.2017 14:53
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Yakıtın kalitesi, aracın performansı kadar parça sağlığını da yakından ilgilendiriyor. Ancak maliyeti düşürmek için yakıta karıştırılan solvent gibi katkı maddeleri otomobile zarar veriyor.

Solvent motorda ateşleme ve püskürtme zamanlamasını değiştiriyor. Dolayısıyla aracın motorunda zamanla arızalar meydana geliyor.

DİZELLER İÇİN TEHLİKE DAHA BÜYÜK

Yeni motorlar, eski motorlara göre solvent ve benzeri katkılardan daha çok etkileniyor. Benzinli motorlarda enjektörlerin tıkanmasıyla oksijen sensörü düzensiz çalışmaya başlıyor, katalizör arıza veriyor.

Dizel motorlarda ise tehlike daha büyük. Gücünü yüksek basınçla elde eden motorlar, kötü yakıt kullanıldığında yakıt sistemi arızalarıyla karşı karşıya kalabiliyor.

KÖTÜ YAKITTAN NASIL KORUNULUR?

Öncelikle yaygın olarak söylenen bir cümle var: Yakıtı bildiğin yerden al.

Diyelim ki alışık olduğunuz istasyona uzaksınız. O halde tanınmış markaları tercih etmek gerekiyor. Ayrıca bir yerden yakıt aldığınızda, tekrar alana kadar fişinizi saklayın.

YANLIŞ DOLUMA KARŞI UYARIN

Ayrıca yakıt alırken zaman zaman yanlış dolum da yapılabiliyor. Otomobiliniz benzinliyse pompacının dikkatsizliği sonucu araca motorin konulabiliyor. Bunun için ne kadar alacağınızı söylerken ne alacağınızı da söyleyin.

YAKIT FİLTRESİNE DİKKAT

Son olarak, yakıt filtresini zamanında değiştirmeyi ihmal etmeyin ve yakıt deposunda tortu kalmaması için yakıt tamamen bitmeden dolum yapın.

YORUMLAR 30
  • Luis figo 7 yıl önce Şikayet Et
    ucuz diye mazot almayın, motorin alın.
    Cevapla
  • hakkı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu dolar yükselirken dolardan daha hızlı bir şekilde mazot fiyatları uçuyor ama iş tersine olunca nedense indirim hızlı olmuyor onuda gecdim dolar 100.000 düştü hala bir indirim göremedik bu nasıl bir celişki hani otamatik e baglandıydı bu mazot fiyatları biz bu otomatigi neden se düşerken göremiyoruz
    Cevapla
  • ONUR 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ben vatandaşım, demiyormusunuz:'' serbest piyasa var mazotu ucuz satandan alın,Bütün petroller aynı yerden mazot alırlar..'' Böyle söyleyen,Öyleyse yetkililer niye var,Devlet var,Hile yapanın ÇIRASINI yakmıyorsanız aynen vebale siz de ORTAK olursunuz.
    Cevapla
  • piyade 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet dolar düştü yapılan zamlar geri alınsın. minübüs bile zam yaptı şimdi ucuzlasa yakıt geri çekecekler mi zammı? sanmam herkes kendi cebini düşünüyor
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    dolar azıcık yükselince hemen zam yapılıyor. 10 kuruştan fazla düştü dolar ancak hala bir indirim yok.
    Cevapla
  • guest 7 yıl önce Şikayet Et
    dolari yukseltenler ile benzini yukseltenler fatkli kisiler olmasa gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle