Kuş pisliği deyip geçme! Baş ağrıtır

Otomobillerdeki kuş pisliği sadece sinirinizi bozmakla kalmaz, boyaya da zarar verir.

Kuş pisliği deyip geçme! Baş ağrıtır
Kuş pisliği deyip geçme! Baş ağrıtır
GİRİŞ 24.10.2016 16:10 GÜNCELLEME 24.10.2016 16:13

Otorehberi

Aracınızı bir güzel yıkatırsınız, park ederseniz, bir süre sonra gelirsnizi ve o da ne? Avuç içi kadar kuş pisliği...

Ya da gölgeye çekeyim de ısınmasın dersiniz, bir dönersiniz ki, her yeri reçine olmuş...

Her iki durum da oldukça sinir bozucu. Ancak zararları sinir bozmanın da ötesinde. Çünkü reçine ve kuş pisliği aracınızın boyasına zarar verebilir. Kaputta paslanmanın yolunu açar.

Aracı satarken zorlanabilirsiniz

Özellikle kuş pisliğinin içerisinde bo ya için zararlı enzimler ve asitler bulunur. Bir de boyaya yapışıp da uzun süre çıkartılmazsa, zamanla boyayı kabartır ve kopmalara neden olur. Ülkemizdeki 'boya takıntısı' da malum.

Otomobili satmaya kalktığınızda 'Buna kuş pislediydi de o yüzden kaputu boyatık' deseniz bile, alıcıya durumu kabullendirmeniz zor. Fiyat kırma teklifleriyle bile karşılaşabilirsiniz. Yani aracınızı satarken hem eliniz zayıflar hem de aracın fiyatı düşebilir.

Kuş pisliğinden korunmak için ne yapmalı?

Peki, kuş pisliğinden nasıl korunabilirsiniz?

Öncelikle hemen yıkayarak ya da ıslak bir peçeteyle silerek bu sorundan kullanabilirsiniz. Yine de bunu takip edemeyeceğiniz zamanlar olabilir. Bunun için boya koruyucu malzemeler iyi bir çözüm.

Boya koruyucu malzemeler sadece kuş pisliğinden korumaz. Asit ağmurlarının verdiği zararları da büyük ölçüde azaltır. Yine güneş ışıklarından kaynaklanan boya solmalarını da yavaşlatır.

Boya koruyucu tedbirlerle, hem büyük boya masraflarından kurtulabilir hem de ikinci elde sinir bozan sorulardan kurtulabilirsiniz.