Uzun yola çıkarken bunlara dikkat!

Uzun yolda, güvenli yolculuk için aracın bakımı kadar lastikleri de önem taşıyor.

Uzun yola çıkarken bunlara dikkat!
Uzun yola çıkarken bunlara dikkat!
GİRİŞ 16.09.2016 19:56 GÜNCELLEME 16.09.2016 20:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bu yıl Kurban Bayramı’nın 9 günlük bir tatile denk gelmesiyle ülkenin dört bir yanından pek çok insan memleketine gitti. Şimdi ise dönüş yolcuğu başlıyor.

Peki, uzun yola çıkmadan ne yapmanız gerekiyor? 

STEPNEYE DE BİR GÖZ ATIN

Lastik hava basıncınızı mutlaka kontrol edin. Stepnenin de basıncını kontrol etmeyi unutmayın. Bu kontrol işlemini lastikler soğukken yapın. Güvenli kullanım için lastik basınçlarınızı minimum 15 gün süre ile kontrol ediniz.

YÜKLÜ ARAÇLA BOŞ ARAÇ FARKI

Aracınızın yüksüz ve yüklü durumuna göre araç üreticisi tarafından tavsiye edilen, lastiklerin soğuk şişirme basınçları farklılıklar gösterir. Aracınızda yolcu ve bagaj yükünüz fazla ise mutlaka önerilen lastik şişirme basınçlarını soğuk uygulayınız.

DİŞ DERİNLİĞİ SINIRI

Lastik diş derinliği binek, karavan ve ağır vasıta araçlar için yasal alt sınır olan 1,6mm’nin altında olmamalıdır. Güvenli bir yolculuk ve performans için yaz lastiğinin 3 mm diş derinliğinin altında olması durumunda lastik yenilenmelidir. Kış şartlarında ise kış lastiğinin 4mm diş derinliğinin altında olmamasına özen gösteriniz.

GÖRÜNMEYEN HASARLAR

Lastiklerin diş derinlikleri her zaman araca binilmeden önce kontrol edilmelidir. Kaldırım, kasis ve diğer engellere çarpamalar veya sürtünmeler sonucunda lastiklerin iç taraflarında gözle görülmeyen hasarlar oluşabilir. Bu gibi durumlarda lastik bir uzmana mutlaka kontrol ettirilmelidir.

YORUMLAR 3
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    kabaklastik hepsi 6-7 yıllık lastikli otomobiller var trafikte. farlar halısaha aydınlatması gibi
    Cevapla
  • musz 7 yıl önce Şikayet Et
    bolu gerede gişelerinden İstanbul yönünde ilerliyordum 15 km ilerledim ki birden otobanda önüme daha önce lastiği patlayınca çamurlukları da dağılan bir tırın çamurluk parçaları çıktı arkamda yanımda başka araçlar vardı duramadım bu parçaların üzerinden geçtim arka lastik sıfır lastiğim patladı aracı emniyet şeridine zor aldım dikkatli olun arkadaşlar otoban diye sürat yapmayın ummadığınız yerde ummadığınız şey karşınıza çıkıyor
    Cevapla
  • fth23 7 yıl önce Şikayet Et
    trafikte heryerde her an herşey önümüze çıkabilir.bence 120 yi geçmeyin
    Cevapla