Araç sahipleri dikkat! Muayenede yeni dönem

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, araç muayenesinde yeni bir düzenlemeye gitti.

Araç sahipleri dikkat! Muayenede yeni dönem
Araç sahipleri dikkat! Muayenede yeni dönem
GİRİŞ 16.04.2016 16:53 GÜNCELLEME 16.04.2016 16:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Muayenesi sırasında tamire ihtiyaç duyulacak derecede eksiklikleri tespit edilen araçların muayene raporunda, bu eksiklikler "ağır kusur" olarak yer alacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşleti̇lmesi̇ ve Araç Muayenesi̇ Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, araç muayenesi sonucunda tamire ihtiyaç duyulacak derecede eksiklikler tespit edilmesi halinde, bu eksiklikler araç muayene raporuna "ağır kusur" olarak işlenecek.

Söz konusu raporun bir örneği aracı getirene verilecek ve rapordaki eksikliklerin giderilip giderilmediği, muayene tekrarı sırasında kontrol edilecek. 1 aylık süre içinde muayenenin yapıldığı istasyona veya aynı ilde yer alan diğer sabit istasyonlara gidilmesi halinde muayene tekrarından ücret alınmayacak.

1 aylık sürenin dolmasından sonra gelinen muayeneden veya 1 aylık süre dolmadan gelinen muayene tekrarından sonraki muayeneden ücret alınacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • ahmet almanya 8 yıl önce Şikayet Et
    burda yillardir öyle. muayene ücreti de eyalete göre değişmekle birlikte 86 ile 102 euro civarındadır
    Cevapla
  • Ender 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberde anlatılanlar zaten yıllardır uygulanıyordu esas olarak muayene yetkisi birilerine peşkeş çekileceğine yetkili servislere verilmelidir suistimal edenlere ağır yaptırımlar uygulanarak daha kaliteli hizmet verilir
    Cevapla
  • aliminsan 8 yıl önce Şikayet Et
    sigortadan geçirdikleri yetmiyor bir de muayene. 99 model 1.3 motor arabaya 1900 lira sigorta çıktı. araba 10 bin sigorta 2 bin araba bende 5 yıl kalsa arabadan çok sigortaya para vermiş oluyorum.
    Cevapla
  • Sgkk 8 yıl önce Şikayet Et
    kazaya karisan ama sucu olmayan surucununde sigorta parasi artiyor.buna ne diyeceksin ?
    Cevapla
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Sigortanın aracın özellikleri ile doğrudan ilişkisi yoktur. Sizin kaza geçmişiniz, yaşınız, yaşadığınız şehir gibi ölçüler dikkate alınır. Bir insana ya da başka birinin aracına çarptığınız zaman sizin aracınızın 1.3 motor olması hiç bir şeyi değiştirmez. Araç modeli, motor hacmi vs. MTV için değerlendirilen ölçülerdir. Bir şeylerden şikayet etmek istiyorsanız bari doğru şeyler hakkında şikayet edin.
    Cevapla
  • cumali 8 yıl önce Şikayet Et
    para soygunun dan baska bir şey degil 200 tl muayene ücreti allah tan korkun
    Cevapla
  • Asım 8 yıl önce Şikayet Et
    bu zaten böyleydi
    Cevapla
  • Hakan Güneş 8 yıl önce Şikayet Et
    evet zaten böyleydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle