İşte Volkswagen’in kurtuluş formülü

Öncelikle masrafları keserek kurtuluş arayan Volkswagen, ödenecek cezaların beklenenden fazla olması durumunda hisse satışı yapılacak.

İşte Volkswagen’in kurtuluş formülü
İşte Volkswagen’in kurtuluş formülü
GİRİŞ 02.10.2015 11:50 GÜNCELLEME 02.10.2015 11:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Volkswagen'in yaşadığı emisyon skandalı, şirketi finansal açıdan zor duruma sokarken, yönetim kademesi ödenecek tazminat, cezalar ve yaşanılan güven sorunu nedeniyle satışlarda olabilecek düşüş nedeniyle finansal durumu iyileştirmek için yeni tedbirler almaya başladı.

 Hatta otomotiv dünyasının önemli analistleri, Volkswagen'in yaşadığı krizden çıkmak için Bugatti, Lamborghini ve Ducati gibi markalarını satışa çıkararak şirket için gelir sağlayabileceği yorumunu yapıyor. Ancak şirkete yakın kaynaklar, marka satışının henüz gündemde olmadığı belirtiyor. Emisyon skandalının ortaya çıkmasından bu yana hisseleri yüzde 40 değer kaybeden Volkswagen, krizden çıkmak için 6.5 milyar Euro'nun kasasından çıkacağını düşünüyor. Bazı tahminler ise zararı karşılamak için bu paradan daha fazlasına ihtiyaç olduğu...

YORUMLAR 5
  • güvenlik 55 8 yıl önce Şikayet Et
    bayiye gidersin burunları bir karış havada ne ilgi ne alaka alırsan araba orda tarzı iyi oldu ders alsınlar biraz
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Batı kendi kendini yiyip bitirir mi diye bir soru geldi mi hiç aklınıza? Volkswagen batağı aslında Katar’a atılan bir çelmeydi. Volkswagen’deki en büyük yatırımcılardan biri Katar’dır. Katar Volkswagen üzerinden öyle bir tehdit yedi ki sadece 2 hafta içerisinde Katar’a ait Volkswagen’deki hisseler 5 milyar dolar kaybetti ve kaybetmeye de devam edecek. Peki, birileri 5 milyar dolar kaybederken, birilerinin de kazanması lazım değil mi? Kazananları söylememe gerek var mı?
    Cevapla
  • kabzacı 8 yıl önce Şikayet Et
    vw içten yanmalı motorların üretimini durdurup tamamen elektrikle çalışan araçlara geçemezse bunu 10 yıl içinde yapamazsa kesin batar bu kadar büyük bir firmanın batma sürecide takriben 10 yıl sürer muhtemelen almanya federal devleti ilerleyen yıllarda finansal sorun yaşaması kaçınılmaz olan vw e nakit yardımı yapacak ama yinede yüzde 99 ölüm kaçınılmaz aha buraya yazıyom
    Cevapla
  • saçmalama 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar yapalı ne hal oldu elektrikli otoyu audi çatısında
    Cevapla
  • green 8 yıl önce Şikayet Et
    beter olun
    Cevapla