TOFAŞ ''Tahrikçi'' 83 kişiyi işten attı

TOFAŞ, işyerindeki huzuru bozduğu çalışanları tekrar eylem yapmaya tahrik ettiği gerekçesiyle 83 çalışanını işten çıkardı.

TOFAŞ ''Tahrikçi'' 83 kişiyi işten attı
TOFAŞ ''Tahrikçi'' 83 kişiyi işten attı
GİRİŞ 24.06.2015 13:54 GÜNCELLEME 24.06.2015 13:56
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bağlı oldukları Türk Metal Sendikası'nın, Bosch Fabrikaları ile farklı sözleşme imzalamasını protesto eden Oyak Renault ve Tofaş otomobil fabrikalarında geçen ay iş bırakma ve işyerinden ayrılmama eylemleri, uzun süren görüşmeleri ardından taraflar arasında yapılan anlaşma ile sona erdi.

Üretimin başladığı bu fabrikalarda önceki hafta ortaya çıkan huzursuzluk sonucu TOFAŞ iki çalışanın iş aktini sonlandırmıştı.

Bu fabrikalarda üretim devam ederken işverenin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yapılacağı 2017 yılına kadar işçilere aralıklı olarak toplam 3 bin 500 TL ödeme yapacağını duyurması üzerine fabrikada işçileri eyleme yönlendirdiği öne sürülen 83 kişi yönetim tarafından dün işten çıkartıldı.

TOFAŞ'ta yaklaşık 5 bin işçi iki vardiya halinde çalışıyor.

YORUMLAR 22
  • adil 8 yıl önce Şikayet Et
    akıllı olun adam gibi çalışın aza şükür etmeyen çoğu bulamaz
    Cevapla
  • Hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Koçuda ülkeden çıkartmak lazım
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların derdi ekmek parası değil ortalığı karıştırmak
    Cevapla
  • erman 8 yıl önce Şikayet Et
    tofos kimse çıkarılmayacak diye söz vermişti ,, ne oldu.Onların sözü bukadar erkek işte. 83 kişi tahrikçi değil , kahramandır. Cuma günü ne kahramanlar görecek bu memleket. İyi ki kandıramadın beni Ak Parti bu sefer. İşçiyi dinlemeyen bir çalışma bakanlıgınız vardı, bu size ders olsun !
    Cevapla
  • erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    tofaş damı koç un normaldir o zaman isci atmaları gezi parkı eylemlerinde bol keseden harcıyorlardı işçiye gelince acımıyorlar para yok diyorlar ford da da işçi attilar hep
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle