Yerli otomobil TOGG'un fiyatıyla ilgili Bakan Varank'tan açıklama

Sanayi Bakanı Varank, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un merak edilen fiyatıyla ilgili çok önemli açıklamada bulundu

Yerli otomobil TOGG'un fiyatıyla ilgili Bakan Varank'tan açıklama
Yerli otomobil TOGG'un fiyatıyla ilgili Bakan Varank'tan açıklama
GİRİŞ 22.09.2021 19:07 GÜNCELLEME 22.09.2021 19:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST'te yer alan yerli otomobil Togg standında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, sıkça sorulan "Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak?" sorusuna da yanıt verdi.

"KİMSE BAKAN'A BAKMIYOR, ARABAYA BAKIYOR"

Sabah'ın haberine göre; Bakan Varank, "Ben alanda geziyorum, Türkiye'nin otomobiline olan ilgi benden daha fazla. Kimse Bakan'a bakmıyor ama arabaya bakıyor. İnşallah orada da süreçler planladığımız şekilde devam edecek. Biz Türkiye'nin otomobili projesiyle dünyada değişen otomotiv endüstrisine Türkiye'nin bir cevabını vermiş oluyoruz" diye konuştu.

"PROJE PLANLANDIĞI GİBİ"

Varank, "Otomotiv endüstrisindeki değişimi biz daha erken görerek doğuştan elektrikli, otonom özellikleri olan ve fikri mülkiyet hakları yüzde 100 bize ait olan, bu sayede de çok farklı teknolojileri çok kolay bir şekilde entegre edebildiğimiz bir projeyi başlatmıştık. O projede planlandığı şekilde gidiyor. Bundan memnunuz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNDEKİ DÖNÜŞÜMÜ YAKALAMASI LAZIM"

TOGG' u milli bir proje olarak gördüklerini ve bunu siyasal bir tartışmaya dönüşmesini istemediklerini kaydeden Varank "Türkiye yılda 2 milyon otomobil ürüten bir ülke. Bu sene Türkiye'de 750 bin araç satılması öngörülüyor. 2 milyon araç üreten bir Türkiye'nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümü yakalaması lazım. Bunu nasıl yapacak? Türkiye'nin otomobili ile yapacak. Biz geleceğin teknolojilerini bu otomobil projesi ile şu anda tasarlıyoruz, üretiyoruz, tedarikçilerimiz geleceğin otomobiline yönelik üretim yapma kabiliyetini kazanıyor" diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL TOGG'UN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Araçların, 2022 yılının sonunda seri üretim bandından indirdiğinde tüm Türkiye'nin gurur duyacağını kaydeden Varank fiyatı konusunda ise "Aracın fiyatı şu andan belli değil. Şunun sözünü veriyor arkadaşlar. Araç kendi sınıfında Türkiye'deki araçlarla yarışacak bir fiyattan piyasaya çıkacak "dedi.

YORUMLAR 12
  • Muşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerli otomobil için seviniyoruz tabi ama fiyatı bizim cebimizi aşarsa sevinç kursağımız da kalır gerçi cebimiz de de para yok orası ayrı mesele
    Cevapla
  • Delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    paran yoksa da şerefin var canım kardeşim boş ver
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    kendi sınıfı en düşük nissan kaskı en yüksekte hyundai tucson yani ucuz bir araç olmayacağı çok açık belli
    Cevapla
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    bu açıklamadan pahalı olacak anlaşılıyor.Sevinmek ve kendi arabamıza binmek istiyoruz
    Cevapla
  • kolay 2 yıl önce Şikayet Et
    En az 500 binden kapı açıyorum.
    Cevapla
  • polat 1 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yok alın... 1 milyar dolar ;)
    Cevapla
  • Tolga 2 yıl önce Şikayet Et
    Ötv ile alaksı yok.rekabet edecek düzeyde olacak demiş.ötv li ötvsiz farketmez o araçlarla aynı olacak fiyatı. Aynı segment araçlardan otomatik olan en ucuzu şuan 300 bin üzerinde. Bu araba 1 sene sonra çıkacağına göre en az 350 bin tl olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle