Yerli otomobil Günsel görücüye çıktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yerli otomobili Günsel, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (IAA Mobility) görücüye çıktı.

GİRİŞ 23.09.2021 09:56 GÜNCELLEME 23.09.2021 09:56
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin elektrikli otomobili Günsel’in ilk lansmanı, 20 Şubat 2020’de Girne’de yapılmıştı.

18-21 Kasım 2020 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı ile Türkiye lansmanını da gerçekleştiren Günsel’in, Avrupa’daki ilk durağı ise Münih oldu.

ALMANYA'DAKİ FUARDA SAHNE ALDI

KKTC'nin yerli otomobili Günsel, Uluslararası Otomobil Fuarı'na (IAA Mobility) katılarak KKTC ve Türkiye’nin ardından dünya otomotiv vitrininde de boy gösterdi.

Günsel'in, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen fuardan sonra aralık ayında Londra’da, Şubat 2022’de Cenevre’de ve Nisan 2022’de ise Pekin’de düzenlenecek otomotiv fuarlarına da katılarak ilk modeli B9’u dünyaya tanıtacağı öğrenildi.

IAA Mobility’de KKTC’yi ve Türk dünyasını büyük bir gururla temsil ettiklerini söyleyen Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, "Günsel’i dünya otomotiv vitrinine çıkardık. Diğer otomobil üreticileri ve tedarikçilerle bir araya gelerek, geleceğin teknolojilerini ve otomotiv dünyasındaki gelişmeleri yakından gözlemleme fırsatı yakaladık." dedi.

"SERİ ÜRETİME ÇOK YAKLAŞTIK"

Günsel Üretim Tesisleri’nin ikinci faz yatırımının Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde sürdürdüklerini hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, "Seri üretime çok yaklaştığımız bu dönemde, aralık ayında Londra’da, Şubat 2022’de Cenevre’de ve Nisan 2022’de ise Pekin’de düzenlenecek otomotiv fuarlarına da katılarak Günsel’i dünyaya tanıtmaya ve ülkemizi temsil etmeye devam edeceğiz.'' dedi.

YORUMLAR 18
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs Trye bağlanmalı tam olarak. Bir gün ihanet edecekler. Bu olmadan toprağımız geri alınmalı.
    Cevapla
  • Arda 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç ısınamadım bu Kıbrıs halkına nedense bir türlü kabul etmiyorlar bizleri neymiş siz yokken biz çok güzeldik herşeyimiz çok güzeldi bizimkiler gelince her şey yalan olmuş yapsınlar bakalım
    Cevapla
  • canacan 2 yıl önce Şikayet Et
    bazılarına, bi yerden başlanmadığı için böyle olmadı mı. uçak fabrikası tencere fabrikası olduğu için olmamış olabilir mi.yapılmasın elin gevurundan almaya devammı.ondan sonra vay be ne araba yapıyorlar diye söylen.
    Cevapla
  • canacan 2 yıl önce Şikayet Et
    e hadi.
    Cevapla
  • xxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden? 96 yıllık sömürge sonunda İngilizleşen Kıbrıslı ortaya çıkmış. Biraz ruh olsa 74 sonrası bize entegre olurlardı. Hala Rumları bize tercih edecek KKTC'liler var. Eski Cumhurbaşkanları gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle