Çok konuşulmuştu! Sıfır otomobillerde 'stok' iddialarıyla ilgili son dakika açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bir otomobil bayisinin stok yaptığı iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çok konuşulmuştu! Sıfır otomobillerde 'stok' iddialarıyla ilgili son dakika açıklaması
Çok konuşulmuştu! Sıfır otomobillerde 'stok' iddialarıyla ilgili son dakika açıklaması
GİRİŞ 21.09.2021 00:55 GÜNCELLEME 21.09.2021 00:55
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bir otomobil bayisinin stok yaptığı iddiasına ilişkin, yetkililerin ilk incelemeyi gerçekleştirdiğini ve söz konusu araçların kiralanmak üzere bekletildiği bilgisinin verildiğini belirterek, "Söz konusu işlemin muvazaalı ya da usulsüz olup olmadığı detaylı olarak incelenmektedir." ifadesini kullandı.

Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bir araç bayisinin stokta araç kalmadığını iddia etmesine rağmen bayiye ait boş bir tarla içerisinde yüzlerce otomobili tuttuğuna ilişkin bazı görüntülerin sosyal medyada ve haber sitelerinde yer aldığını belirtti.
 

Honda Türkiye'den 'stok' açıklaması! Honda Türkiye'den 'stok' açıklaması!

Söz konusu olayla ilgili derhal müfettiş görevlendirilmesi yapıldığını bildiren Muş, şunları kaydetti:

"Bayi tespit edilmiştir. Yapılan ilk incelemede 0 kilometre 239 aracın kiralanmak üzere bekletildiği bilgisi alınmıştır. Söz konusu işlemin muvazaalı ya da usulsüz olup olmadığı detaylı olarak incelenmektedir. Bilindiği üzere ÖTV matrah değişikliği sonrası indirime giren araçların satışıyla ilgili vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine bakanlığımıza bağlı rehberlik ve teftiş kurulunu harekete geçirmiştik. Müfettişlerimiz gereken incelemeleri hassasiyetle yürütmektedir.

Tüm kamuoyuna şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki; arz talep dengesiyle uyuşmayan haksız fiyat artışlarıyla fırsatçılık yapanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Ticaret Bakanlığı olarak bu konudaki denetimlerimiz sürekli olarak devam edecektir."

YORUMLAR 73
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bayiyimi koruyosunuz bu nasıl açıklama.Sıfır kilometre aracı bayi satmak için tutar kiralamak için değil.Mevzuatın açığını bulmuşlar ordan yürüyolar.Aynı sebze halcisinin kabakları çöpe dökerken çürüktü demesi gibi.Kimseyi kurtarmayın kardeşim çeksinler cezalarını.Bayiliklerinini iptal edin.
    Cevapla
  • Deniz bayrak 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan gecen gebze fiat bayine gittik bir tane egea ,fiorino yok nerde bu araclar ama icerisi ithal fiat grubu arabalari doluydu
    Cevapla
  • Anlayana 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir söz daha Söylemeyin İnanırım.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Buna da tamam takip edin kiralamassa yazın cezayı o zaman
    Cevapla
  • Seda 2 yıl önce Şikayet Et
    He he de geç arkadaş. Bakan ne yapsın oda sizin gibi bir insan. Memleketimin içi boşalmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle