Çinli Tesla rakibi Nio ET7 Avrupa’da satışa çıkıyor

Avrupa’ya ilk adımını Norveç’te atan Nio markasının ikinci durağı Almanya olacak. Çinli üretici Almanya için Nio ET7 sedan modelini getiriyor.

Çinli Tesla rakibi Nio ET7 Avrupa’da satışa çıkıyor
Çinli Tesla rakibi Nio ET7 Avrupa’da satışa çıkıyor
GİRİŞ 18.09.2021 10:18 GÜNCELLEME 18.09.2021 10:18

Çinli elektrikli araç üreticisi Nio, Avrupa pazarına çabuk ısındı. Halihazırda Norveç'te ES8 isimli SUV modelini Norveç'te satışa sunan marka şimdi de ET7 sedan modelini hazırlıyor. Nio ET7'nin 2022 yılının sonlarına doğru Almanya'da satışa sunulacağı kesinleşti.

Tasarımı ve özellikleriyle dikkat çeken Nio ET7, şirketin Hefei'deki fabrikasında henüz deneme üretimine girdi. Öyle ki elektrikli sedanın Çin'deki teslimatları bile 2022'nin ilk aylarına planlanmış durumda. Ancak yönetim kurulu üyesi William Li'nin belirttiğine göre Alman müşterilerden gelen yoğun ilgi şirketi, ET7'nin Avrupa girişinin 2022'de olacağına dair taahhütte bulunmaya teşvik etmiş.

Autocar'ın haberine göre Nio Avrupa pazarında sadece satış değil aynı zamanda üretim de yapmayı da değerlendiriyor. William Li, Avrupa pazarında çok satış yapmaları halinde buradaki diğer şirketlerle birlikte çalışmalarının ve ortak üretim yapmalarının da mümkün olduğunu belirtmiş.

BATARYA DEĞİŞİM HİZMETİ DE SUNACAK

Nio aynı zamanda batarya değişim teknolojisine de sahip. Şirketin sahip olduğu otonom istasyonlar, müşterilerin şarjı azalan bataryalarını otonom istasyonlarda 3 dakika içerisinde değiştirebilmesine imkan veriyor. Şirket 2022 itibariyle Norveç'te toplam 16 batarya değişim istasyonu kurmuş olmayı hedefliyor. Aynı sistem muhtemelen Almanya'da da geçerli olacaktır.

Nio ET7'nin Almanya'daki satış fiyatı henüz belli değil. Fakat şirket tanıtım sırasında 70 kWsa'lik bataryaya sahip giriş versiyonunun Çin'deki fiyatını 448.000 Yuan (600 bin TL) olarak açıklamıştı.