Araç alacaklar dikkat! Otomobilde ÖTV indirimine ihtiyaç var

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, başta ticari araçlar olmak üzere binlerce kişinin aracını yenileceğini ve bu nedenle ÖTV indirimi beklendiğini açıkladı.

GİRİŞ 21.07.2021 10:50 GÜNCELLEME 21.07.2021 10:50
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı açıklamada başta ticari araçlar olmak üzere binlerce kişinin aracını yenileceğini ve bu nedenle ÖTV indirimi beklendiğini vurgulayarak, "Yaş nedeniyle çalışamaz duruma gelen okul servis araçları, taksi ve benzeri birçok ticari aracın yenilenmesi gerektiği unutulmamalı. Bununla birlikte şahsi aracını da yenilemek, satmak isteyen binlerce vatandaş var. Piyasaların canlanması için ticari araçlar başta olmak üzere tüm araçlar için ÖTV indirimi yapılmalı. Bankalar da taşıt kredilerinde elini taşın altına koyarak faizlerde indirim yapmalı" dedi.

"BİNLERCE ARAÇ BU SENE YENİLENMEK ZORUNDA"

Başta ticari araçlar olmak üzere tüm araçlar yenilenirken yaşanan pandeminin olumsuz etkilerinden dolayı bir defaya mahsus ÖTV indirimi verilmesinin teşvik edici olacağını hatırlatan Palandöken, "Yeni bir araç alınmak istendiğinde vergiler ile aracın fiyatı neredeyse iki katına çıkıyor. Üstelik araç fiyatları kur nedeniyle son 4 yılda yüzde 200 gibi yüksek bir oranda artış gösterdi. Fiyatlar böyle iken, esnafımızın 2 yıldır durumu ortadayken, geçtiğimiz yıllarda yapıldığı gibi yeniden araç alımlarında ÖTV indirimi yapılması hem esnafı hem piyasaları rahatlatır'' diye konuştu.

"ÖTV İNDİRİMİ BÜTÇE AÇIĞINA NEDEN OLMAZ"

Palandöken ÖTV indiriminin devletin zararına değil yararına olduğuna değinerek, "ÖTV indirimi bütçede açık yaratarak devlete zarar ettirmek yerine, tam tersi araçların yenilenmesiyle hem piyasalar zincirleme olumlu etkilenecek, hem üretim ve yatırımların artmasıyla istihdama katkı sağlanacak, hem sanayinin hurda ihtiyacına destek olunacaktır. Hatta bu ÖTV indiriminin hurda teşviki ile de desteklenmesi, hurda ithalatımızı azaltarak sanayicinin yüzünü güldürürken cari açığa da olumlu katkı yapacaktır" dedi.

YORUMLAR 48
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    REİS duy sesimizi TENEKE TABUT 250bin , bizde Avrupa gibi teknolojinin nimetlerinden faydalanmak istiyoruz ,ÖTV gezici koça ,mescidi olmayan renoya yarıyor ,REİS KALDIR BU BELAYI SIRTIMIZDAN
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ÖTV oto tefe sektörü ve TENEKE TABUT sattırmaktan başka işe yaramaz,ÖTV indirimi galericiyi bitirir
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 2 yıl önce Şikayet Et
    ÖTV çağ dışı bir vergidir, bitsin ÖTV zulmü , gümrükler de kalksın AVRUPA'DA SATILANLA TÜRKİYE'DE SATILAN AYNI OLSUN,CHP ci Koç'a yarıyor ÖTV
    Cevapla
  • Arabasız 2 yıl önce Şikayet Et
    ÖTV indirimi fırsatçıların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz. Ama araca 1 yıl boyunca satamama şartı konursa bu durum fiyatların düşmesine ve para için herşeyi yapan tayfanın ağlaması için yeterli olacaktır. Yalnızca ÖTV indirimi yanlış bir karar olur.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi Almanya,Fransa ve ABD menşeili araç üreticileriniş kurtarmak lazım ! Kurtaralım ki "Türkiyede otomobil yapılamaz ! " diye böğürmeye devam etsinler ! Üreticiden %200 zam yapıyor ÜRETİCİDEN indirim bekleyin DEVLETTEN DEĞİL !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle