Porsche Cayenne model ailesinin yeni üyesi 640 PS güce sahip. 4 litrelik çift turbo V8 motor, Cayenne Turbo GT’yi yarışçı bir kimliğe büründürüyor. Model, Nürburgring Nordschleife'deki 7:38.9 dakikalık dereceyle kırdığı SUV rekoruyla da bunu kanıtlıyor.

Porsche, Cayenne model yelpazesine sportif üye Cayenne Turbo GT'i ekliyor. 640 beygir güce sahip 4 litrelik çift turbo V8 motor, modelin sürüş özelliklerinin temelini oluşturuyor.

Cayenne Turbo Coupe'den 90 beygir daha fazla güce ve 80 Nm farkla 850 Nm maksimum tork değerine sahip Cayenne Turbo GT, coupe karoserli versiyondan 0,6 saniye daha az bir sürede; sadece 3,3 saniyede 0’dan 100'e ulaşabiliyor. Yeni SUV modelinin sahip olduğu azami hız da 14 km/s artarak 300 km/s hıza çıkıyor.

Dört kişilik Cayenne Turbo GT, güç aktarma organları ve şasi aynı zamanda Cayenne Turbo GT için özel olarak tasarlanmış bir yapıya sahip. Cayenne Turbo GT bu kabiliyetini, Lars Kern pilotajıyla 20 bin 832 km'lik Nürburgring Nordschleife pistindeki 7:38.9 dakikalık tur zamanıyla kırdığı resmi SUV rekoruyla da kanıtlıyor.

Cayenne Turbo Coupe ile karşılaştırıldığında, Turbo GT 17 mm kadar daha alçak. Buna bağlı olarak, hem pasif şasi bileşenleri hem de aktif kontrol sistemleri yeniden tasarlanmış, kullanım ve performans için optimize edilmiş. 

Cayenne Turbo GT'nin çift turbo motoru şu anda Porsche'nin en güçlü sekiz silindirli motoru. En kapsamlı geliştirmeler, hareketli parçalar, turboşarj, direkt yakıt enjeksiyonu, indüksiyon sistemi ve ara soğutucu alanlarında gerçekleştirilmiş. Daha hızlı değişen sekiz vitesli Tiptronik S ve Porsche Çekiş Yönetimi (PTM) sistemi de değiştirilmiş. Ara şanzıman için ek su soğutması da mevcut. Cayenne Turbo GT, benzersiz merkezi egzoz boruları ile standart spor egzoz sistemine sahip. Otomobilin ortasından, arka susturucu da dahil olmak üzere egzoz sistemi, hafif ve özellikle ısıya dayanıklı titanyumdan yapılmış. 

DIŞ KISIMDA ÇOK FAZLA KARBON

Cayenne Turbo GT, isteğe bağlı olarak yeni Arctic Grey (Arktik Gri) renginde boya ile temin edilebiliyor. Tavan spoylerine uzunlamasına takılan karbon yan plakalar ve Turbo'ya takılandan 25 mm daha büyük olan uyarlanabilir şekilde uzatılabilen arka spoyler kenarı GT'ye özgü. Bu, otomobilin en yüksek hızında bastırma kuvvetini 40 kilograma kadar artırıyor. Arka görünüm, karbondan yapılmış göz alıcı bir difüzör paneliyle tamamlanıyor.

CAYENNE İÇİN YENİ BİLGİ-EĞLENCE SİSTEMİ

Önde sekiz yönlü spor koltuklar ve ikili spor arka koltuk sistemi standart olarak sunuluyor. 

Turbo GT ile Cayenne'de geliştirilmiş performans, yeni bir kullanıcı arayüzü ve yeni çalışma mantığı ile yeni nesil Porsche İletişim Yönetimi (PCM) sistemi pazara sunuluyor. Daha önce olduğu gibi PCM 6.0, Apple CarPlay ile tamamen uyumlu olup, Apple Music ve Apple Podcast'lerin geniş kapsamlı entegrasyonuna da izin veriyor.

Bununla birlikte bilgi-eğlence sistemi artık Android Auto'yu da içeriyor, bu yenilik tüm popüler akıllı telefonların artık entegre edilebileceği anlamına geliyor.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • sinoplu 02.07.2021 22:45
    bizim patronda cayenne 2019 model var bayram arefesinde kastamonuda yolda kalmış. 20 km hızı yukarı geçmiyormuş 1970 model arabalar yanından geçiyormuş. yakacakmış arabayı tutmuşlar. arefe günü servis te bulmak zor tofaş değil ki mahalle bakkalı bile bakar..
  • Arizeli 02.07.2021 16:15
    Haberi yorumlayan yanlış. Yaycan 1800 var 1 saniyede trabzondan rizeye geçiyor. Hahahaha
  • eskiden akp li 02.07.2021 15:30
    bırak Porsche yi ortayollu bir araba bile alınamıyor, ötv faciasının bir an önce mantıklı bir orana çekilmesi lazım,
  • Rizeli 02.07.2021 15:08
    Bu haber Hatalı. Taycan 800 PS modeli de var. 2.8 saniyede 0-100 yapıyor. :)
  • Sen 02.07.2021 14:40
    Ondan sipahi herkes yurtdışında porshe biniyor ne kalın kafasınız ya
Daha fazla yorum görüntüle