Trafikte yeni dönem: Araçlara "karakutu" zorunluluğu geliyor

Avrupa Birliği ülkelerinde satılacak araçlarda gelecek mayıs ayından itibaren "karakutu" zorunluluğu geliyor. "Karakutu" araçlardaki 41 veriyi kaydedecek.

GİRİŞ 22.06.2021 14:53 GÜNCELLEME 22.06.2021 15:01
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği'nde araçlara da karakutu takılmaya başlandı. Gelecek yıl mayıs ayından itibaren satılacak araçlarda karakutu bulunması zorunlu olacak.

Araçlara takılacak karakutunun incelemeleri Hırvatistan Ulaştırma ve Trafik Bilimleri Fakültesi'nde tamamlandı.

41 veri taşıyacak karakutu, bu verileri olası bir kaza durumunda, kazadan 5 saniye öncesine kadar toplayabilecek.

Araç sahiplerini sevindirecek gelişme: Fiyatlar düşüşe geçiyorAraç sahiplerini sevindirecek gelişme: Fiyatlar düşüşe geçiyor

ÖLÜMLÜ KAZALARI VE YARALANMALARI AZALTMASI BEKLENİYOR

Uygulama ile kazaların nedenleri daha iyi anlaşılabilecek. Uygulamanın karayollarındaki ölümlü kazaları ve yaralanmaları azaltması da bekleniyor.

Karakutunun değeri ise 70 euro olacak. Avrupa'da halen üretilen bazı araçlarda karakutu kullanılıyor. Karakutu, aracın ön kısmında sürücü ve yolcu koltuğu arasında bulunuyor.

2024'E KADAR GEÇİŞ TAMAMLANACAK

Avrupa otomotiv sektörünün 2024 yılına kadar geçiş sürecini tamamlaması öngörülüyor.

2024 yılından itibaren Avrupa Birliği'nde ilk kez sigorta yapılacak tüm araçların karakutuya sahip olması zorunlu olacak.

YORUMLAR 19
  • Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    Otomobilde ithalat çalışmaları sona yaklaşıyor kuvvetli söylenti. Şu rakamları hepsi yarı fiyatına düşecek. Stokçuların çoğu batacak. 6 ay sabır diyor uzmanlar. Maliye stok yapımları ve stok miktarlarını hep tespit etmiş Onun için ithalat seçeneği en önde geliyormuş
    Cevapla
  • İyi fikir 2 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalınmış bir uygulama. Çok daha evvel bunlar olmalıydı
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce Şikayet Et
    Karakutuyla birlikte Hız sınırını ihlal edenide anında yeriyle birlikte ilgili kolluk kuvvetlerine iletirse,kazaların azalmasında karakutudan daha etkili olur. Türkiyede Trafiğe açık yolda 130 km den fazla hız yapmak suç olduğuna göre,300-400 hm hız yapan araçların satışına kullanılmasına neden müsaade edilir. Kullanıcının inisiyatifine bırakılıyorsa,Büfelerde ruhsat gerektirmeden ateşli silah satılsın,suç işlemek kişinin inisiyatifine kalsın. Bence hiç bir farkı yok. Devletin amacı suçu engellemek suçluyu cezalandırmaksa baştan tedbir alınmalı, Özel durum hariç , araçlara maksimum 140 km.den fazla hız yapmayacak şekilde tedbir alınmalı.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Kara Kutu veri toplama yerine , direksiyon başına geçmek isteyenlerin gözlerinin içine trafik levhalarını sokarak , başlarına o levhaları tek tek vurarak, yaya yolu ne anlama geliyor, yüz bin kez ezberleterek, otoban dan sağdan sollamanın yasak olduğunu ve sağ şeritin sol dan daha hızlı gidemeyeceğini , otobandan bin km yürüterek beyinlerine girecek şekilde eğitilse daha iyi olur diye düşünüyorum ! Kazalar daha azalmış ve trafik magandaları ortadan kalkmış olur veya azalmış olur
    Cevapla
  • Toprak 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumuna kesinlikle katılıyorum.
    Cevapla
  • İsmimiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hazır olmayı hiç denediniz mi bizden öncekilerin yaşadıklarını yaşamaya O gün geliyor Az kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle