Tesla'nın başı dertte! 10 kişi hayatını kaybetti

ABD'de denetim kurumu, 2016'dan beri yaşanan 30 Tesla kazasına soruşturma başlattı. Kazalarda 10 kişi hayatını kaybetmişti.

GİRİŞ 19.06.2021 14:37 GÜNCELLEME 19.06.2021 14:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Elon Musk'ın CEO'luğunu yürüttüğü Tesla'nın başı dertte... ABD denetim kurumları, 2016'dan bu yana, 10 ölüm içeren 30 Tesla kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), özel kaza araştırma programları tarafından incelemeye alınan kazalarla ilgili ayrıntıları sunan bir liste yayınladı.

Tesla Model S Plaid dikkatleri üzerine çektiTesla Model S Plaid dikkatleri üzerine çekti

2016'dan bu yana otomatik pilot sisteminin kullanıldığı şüphesi olan 30 Tesla kazasıyla ilgili daha önceden resmi rakamlar paylaşılmamıştı.

30 KAZADAN 3'ÜNÜN SEBEBİ BELLİ OLDU

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, 30 şüpheli kazadan 3'ün otomatik pilotun devrede olmadığı sonucuna vardı. NHTSA, daha önce Tesla kazalarına ilişkin 28 özel kaza soruşturması açtığını ve 24'ü beklemede olduğunu söyledi.

YORUMLAR 12
  • ben 2 yıl önce Şikayet Et
    beş yılda 10 ölümlü kazanın nesi çok ya. eee adam petrol krallığının sonunu başlattı neticede. her türlü intikam almaya çalışacaklardır. petrol için milyonlarca insanı öldürenlerden ne beklenir. onlar engellemeseydi elektrikli arabalar 50 yıl önce çıkardı. bir sürü insanı harcadılar. dünyanın da içine ettiler. 1980 lerde Türkiye'de bile suyla çalışan araba yapanlar oldu ve harcandılar.
    Cevapla
  • Acaba 2 yıl önce Şikayet Et
    Oto pilot normal sürücüden daha güvenilir olmalı ama kötü kişilerin saldırısına hackleme gibi riski yok mu?
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Üzülüyorum adama ya! Arabaları sorunlu, roketleri patlayıp duruyor. Yazık günah garibana.
    Cevapla
  • Fatih'in Torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka şimdi, her kazada ölenin ailesi aracın markasına dava mı açacak
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen olayı hiç anlamamışsın :)
    Cevapla
  • Yilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam isini süper yapiyor. otomatik pilot yüzünden kaza ola bilir ama böyle gelismelerde hep hata olabilir, o zaman ucak da ucmayin daha. sanki mercedes gibi markalarda hata olmadi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle