Yerli otomobil TOGG'da önemli gelişme! Faaliyete geçti

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (TOGG) teknolojilerinin inceleneceği, test edilip deneyimleneceği Kullanıcı Laboratuvarı'nın (User Lab) Bilişim Vadisi'nde faaliyete geçtiği bildirildi.

GİRİŞ 23.06.2021 11:35 GÜNCELLEME 23.06.2021 11:35
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

TOGG'un resmi Twitter hesabından, TOGG'un kullanıcı odaklı yaklaşımla oluşturup dünyada tescil ettirdiği "#usecasemobility" ve "#YeniLigeYolculuk" etiketleriyle yapılan paylaşımda, "TOGG teknolojilerinin inceleneceği, test edilip deneyimleneceği Kullanıcı Laboratuvarı (User Lab) Bilişim Vadisi'nde faaliyete geçti." denildi.

ÜRETİM SÜRECİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Türkiye'nin Otomobili'nde üretim süreci devam ediyor. TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacak. 2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68'e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model üretilecek.

TOGG'DA 4 BİN 300 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Gemlik tesisinin üstyapı çalışmaları Yapı Merkezi tarafından Ocak 2021’de başlatıldı. Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Bu arada, TOGG, 846 milyon 774 bin TL sermaye artırımına giderek 996 milyon 774 TL ile Türkiye'de ödenmiş sermayesi en yüksek otomotiv şirketi olurken, bunu hedeflediği tarihten bir yıl önce gerçekleştirdi.

Öte yandan, TOGG'un "bir fabrikadan daha fazlası" şeklinde tanımladığı Gemlik tesisinde süren inşaat çalışmaları, TOGG'un resmi internet sitesi "togg.com.tr"deki "TOGG TV" sekmesinden canlı olarak izlenebiliyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Gemlik tesisinde heyecanlandıran bir paylaşım daha gelmişti. TOGG Yönetim Kurulu toplantısı Gemlik tesisinde gerçekleştirilmişti.

Gemlik’te hız kesmeden devam eden çalışmalarımızı yerinde gözlemledik. Planlarımız doğrultusunda; birçok tesisimizde temel altı su yalıtım işleri, temel demir imalatı ve temel beton işleri tamamlandı.

YORUMLAR 78
  • TORUN 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ya satın tebrik edelim. Baykar Nato ülkesine satış yaptı tebrik ettik.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    TL deki değer kaybıyla değil togg el arabası bile alamayacağız böyle giderse
    Cevapla
  • gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    eğer 5 yasında değilseniz yerli otoyu görmeye ömrünüz yetmez boşuna kafanızı yormayın
    Cevapla
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp projesi değil hocam merak etme.. Şimdiye kadar hiçbir temele hafriyat dökmedik!
    Cevapla
  • Nihat koç 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bitmediniz gitti
    Cevapla
  • Heykel yapalim 2 yıl önce Şikayet Et
    2 sene sonra satılmaya baslanirsa o zaman hatırla.bugunu
    Cevapla
  • Ramazan BAŞBUĞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen zaten bu konuda kafan yorulmuş herhalde
    Cevapla
  • ATILLA TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    EGER BU ARABAYADA otv kadev gibi bahanelerle yüksek fiyat uygularsaniz türkiyenin yollarinda togg degil yabanci arabalar cirit atar ozaman elin oglu söyle düsünür kendi ülkesindeki vatandaslari yerli araba degilde niye yabanci araba kullaniyorlar bu kafalardfa soru isareti demektir demem oki kendi ülkesine fahis fiyat uygulayacaksan hic yatirim yapilmasi bosuna bana göre artik insanlarimiza ucuz fiyat listesi uygulansin
    Cevapla
  • Abdullah Baysal 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada petrolün yakın zamanda bitmesi söz konusu değil. Elektrikli model yanında benzinli ve dizel seçeneğide olmalı.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 yıl önce Şikayet Et
    Mevzu petrolün değil petrol bağımlılığının bitirilmesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle