Renault'a büyük şok: Hile yaptığı ortaya çıktı!

Fransa’da mahkeme, otomotiv üreticisi Renault'nun dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına karar verdi.

 Renault'a büyük şok: Hile yaptığı ortaya çıktı!
Renault'a büyük şok: Hile yaptığı ortaya çıktı!
GİRİŞ 08.06.2021 22:50 GÜNCELLEME 08.06.2021 22:50
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Renault'tan yapılan açıklamada, 2017’de başlatılan adli soruşturmada yargının, şirketin dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına hükmettiği belirtildi.

Şirketin suç işlemediği, araçlarında kullandığı sistemlerin emisyon testlerinde hile yapmasına olanak vermediği kaydedilen açıklamada, "Tüm Renault araçları, yasalar ve düzenlemelere uygun olarak onaylanmıştır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, yargı makamlarının Renault'nun 18 milyon avrosu muhtemel hasar ödemesi ve cezalara ayrılan 20 milyon avroluk kefalet ödemesini, tazminat olarak da bir bankaya 60 milyon avroluk teminat vermesini kararlaştırdığı aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Mehmedi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım Bizin Çevre Bakanlığımız Ceza kesecek mi kesmeyecek mi göreceğiz.. Çevre Bakanımız haklı olarak çevre ile alakalı dün sert uyarılarda bulundu denizdeki musilajla ilgili aynı duyarlılığı bekliyoruz...Alman otomobil firmalarına ceza kesilmemişti umarız bu sefer keserler..
    Cevapla
  • renocu 2 yıl önce Şikayet Et
    biz ne yapacagiz ne yaptirimi uygulayacagiz onu yazin.
    Cevapla
  • Kardeş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hilekar reno alınmaz
    Cevapla
  • Yörük Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Reno Türkiye yi iliklerine kadar sömürdü.
    Cevapla
  • can 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne Desek Bos
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle