Skoda'nın satışları rekor kırdı

Çek otomobil üreticisi Skoda, 2021 yılının ilk üç ayındaki verileri açıkladı. Skoda satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.2 arttı.

GİRİŞ 15.05.2021 17:14 GÜNCELLEME 15.05.2021 17:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Skoda yılın ilk 3 ayında satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.2 artırdığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, şirketin satış geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.1 artışla 5.049 milyar euroya ulaştı. Skoda'nın bu dönemde toplam üretimi ise yüzde 7.3 artarak 240 bin adede yaklaştı.

Ocak-Mart döneminde Çek üreticinin işletme karı ise, önceki yılın ilk üç ayına göre yüzde 46.1 daha yüksek oldu. Skoda'dan yapılan açıklamada, pozitif gelişimin 2020’nin ikinci yarısında da devam edeceği kaydedildi.

Skoda'nın satışlarının önümüzdeki aylarda yeni nesil Fabia’nın satışa sunulmasının yanı sıra yeni modeller tanıtılması ve elektrikli SUV Enyaq iV modelinin daha fazla pazarda sunulmasıyla artacağı da bildirildi.

Batı Avrupa’da yüzde 4.6’lık büyüme gerçekleştirerek 111 bin 600 adet araç satışına imza atan şirket, geçen yıla göre en büyük ikinci pazarı olan Almanya’da yüzde 2.3 büyürken, İtalya'da yüzde 39.2, Fransa’da yüzde 44.3, İspanya’da yüzde 32.6 ve Belçika’da yüzde 10.6 büyüme elde etti.

Skoda’nın Türkiye’deki büyümesi ise dikkat çekti. İlk dört ayda Türkiye’de 12 bin 42 adetlik satış gerçekleştiren Çek üretici, geçen yıla göre adetsel olarak yüzde 195.9 büyüme kaydederek bu dönemde pazar payını en çok artıran ikinci marka oldu.

Markanın global olarak ilk çeyrekte en çok satan modelleri ise 63 bin 600 adetle Octavia, 36 bin 600 adetle Karoq, 34 bin 700 adetle Kamiq, 33 bin 300 adetle Kodiaq, 25 800 adetle Fabia, 21 bin 900 adetle Superb oldu. Elektrikli SUV Enyaq ise 500 adetlik satış rakamına ulaştı.

YORUMLAR 15
  • Gerçek Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    İsm adlı müfteri, sen müslüman olduğunu belirten kişilere hristiyan diyerek Allah bilir kâfir oldun, secde edip tövbe et de Allah CC tövbeni kabul etsin. Sizin gibi cahiller yüzünden bu ülkenin gençleri dinden soğuyor, ateist oluyor
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Sokodo süper B gerçekten çok iyi bir araç Audi den farksız
    Cevapla
  • Ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Istediğiniz arabayı yada ürünü alalım ama ülkemizde üretilen ürünleri tercih edelim. Gavurun iyisinden kendi kötümüz iyidir. Sahibi yabancı da olsa ülkemizin kazanxi olur. Ayrıca sevmediğimiz ürünleri kullanmayalım, kullanan kullansın. Hayatımız elin arabasına çamur atmakla yada elin arabasıyla hava atmakla geçmesin.
    Cevapla
  • Ottoman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkem araba üretmiyor dışardan gelen arabayı da dolaylı vergiler ile Avrupa'daki kişiden bana 4 kat pahalıya satıyor neden uretsinki ürettiği araç tan o kadar kazanamiyacak.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    işkembe den yorum yapan, kendini dünyanın kurtarıcısı gibi gören insanlara hayranım doğrusu. Skoda yı almayın ,Reno yu almayın deye nutuk atarlar, cola bulamadığı için marketteki kasiyerle münakaşa ederler. Sözüm ona çok ihlâslı müslümandır. Arkadaşım sen yerli otomobil üretti de bu insanlar almadı mı.??? Biraz gezegeninin adamı ol. Dünyayı takip et yahu. Oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin. Doğada ki beş element diyorummm
    Cevapla
  • Erkek 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendini vatandaş olarak tanıtan kişi nuye lafı hemen müslüman a getiriyorsun senindemi kuyruk acın var sen bu ülkede vatandaş diyil olsan olsan yatan taş olursun
    Cevapla
  • hilal 2 yıl önce Şikayet Et
    o arabayı israile filistin konusunda destek veren parag kalesine israil bayrağı asan ülke üretiyor
    Cevapla
  • VanLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Almayin bu namussuz çekya israile destek verdi bu adilerin almayin araclarini
    Cevapla
  • Ertan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ona bakarsan Azerbaycan'a İsraile destek verdi
    Cevapla
  • Deniz Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alalım ?
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar aldı zaten Skoda yı. O yüzden bu kadar çok satıyor. Wolksvogen çıkarıyor yeni arabaları
    Cevapla
  • Ahmet Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Varmı senin yerli araban
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle