Toyota'nın satışları tüm dünyada rekor kırdı

Küresel salgın, çip krizi, hammadde fiyatlarındaki artışa rağmen, Japon otomotiv devi Toyota tüm dünyada satışları ikiye katlayarak dikkatleri üzerine çekti.

GİRİŞ 29.05.2021 10:43 GÜNCELLEME 29.05.2021 10:43
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınının etkisiyle otomobil satışlarında önemli seviyelerde düşüşler yaşandı. Şimdilerde ise otomotiv şirketleri bu kayıplarını yerine koymanın peşinde. Son olarak, Toyota da nisan ayındaki satış verilerini açıklayarak, yaşanan düşüşten sonra toparlanmaya devam ettiğinin sinyallerini verdi.

Toyota satışları, nisan ayında, tüm dünyada, bir önceki yılın aynı ayına göre ikiye katlayarak 859.448 adede ulaştı.

TOYOTA, NİSAN AYINDA SATIŞLARI İKİYE KATLADI

Otomotiv dünyası bir yandan koronavirüsün etkileriyle uğraşırken, diğer yandanda da çip sorunu ile karşı karşıya. Toyota ise Çin’de ve Amerika Birleşik Devletleri’nde gördüğü güçlü talebin etkisiyle, üretimini de bir önceki yıla göre ikiye katlamış durumda. Böylece şirket, hem satışlar hem de üretim bazında yükseliş yaşadığı sekizinci ayı geride bıraktı.

Toyota'nın denizaşırı satışları ise 2.3 kat arttı ve 735.431 adede ulaştı. Anavatan Japonya’ya baktığımızda ise Harrier SUV ve Yaris kompakt otomobile olan ilginin etkisiyle satışlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27.1 arttı ve 124.017 adedi buldu.

Üretimin Kuzey Amerika ve Avrupa pazarında kısmen askıya alınmasından bir yıl sonra, üretim 3.1 kat arttı ve 493.854 adede ulaştı.

Toyota’nın önemli rakiplerinden biri Nissan. Nissan, küresel çip krizi nedeniyle önümüzdeki mart ayına kadar olan mali yılda, 250.000 adetlik bir üretim kesintisi bekliyor. Buna karşılık Toyota ise rakibine göre nispeten zarar görmeyen marka olarak da adından söz ettirdi. Yine de Toyota, haziran ayında, Japonya’daki iki fabrikasındaki operasyonlarını sekiz güne kadar askıya almayı planladığını açıkladı. Bu da çip sorunu nedeniyle üretimin yaklaşık 20.000 birim azalmasına neden olacak.

Toyota, rakibi Volkswagen’i geride bırakarak beş yıl içinde ilk kez küresel satışlarda tekrar zirveye çıkmayı başarmıştı.

KAYNAK: OTO AJANDA
YORUMLAR 28
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar birçok araba kullandım fakat gerçekten Toyota bir başka, bu kadar satması tesadüf değil avrupa arabalar yanından geçemez.
    Cevapla
  • Focus 2 yıl önce Şikayet Et
    Ford yada Volkswagen kullanmadığın belli..
    Cevapla
  • Eski vosvoscu 2 yıl önce Şikayet Et
    istemeden de olsa korollaya geçtim çünkü golf arızası inanılmaz pahalıy ve sürekli arıza cikartiyordu ,korrolladan konfor cokda memnun değilim lakin 3 yıl oldu okadar hor kullanmama rağmen maşallahı var
    Cevapla
  • Konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye en çok Toyota satıyor, çünkü en iyi Toyota. Dandik Renault alacağına Toyota al kanka.,,,
    Cevapla
  • Ersin ak 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın Japonya yaşasın Toyota
    Cevapla
  • Sivaslı Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu kadar Toyota cı olmayın. 2015 Kasım da ilk çıkan Egea aldım. Şimdiye kadar hiç bir arıza çıkartmadı. Bakımlarını da kendim yapıyorum. Ağır bakım bile bütün rulmanlar kayış devirdaim orijinal parça değişmesine rağmen 1200 tl tuttu. 1.6 Multijet dizel lounge paket. 68 bin e almıştık. Bir de 1.6 dizel motorda olan güç Passat da bile yok. Ama günümüzde ki fiyatlar ile kimse mal sahibi olamaz. Egea bile 140 bin küsur den başlıyor.
    Cevapla
  • Focus 2 yıl önce Şikayet Et
    Efes nın 1.6 dizel motoru şanzımanı ile uyumlu değil gücü yola aktaramıyor. Başka model araç kullanmadan böyle yorumlar yapmayın..
    Cevapla
  • Japoncu 2 yıl önce Şikayet Et
    Egea ile toyotayı karşılaştırman da ayrı bir ironi
    Cevapla
  • Tacettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden ucuz acaba bunu neden demiyordu ,adamlar leğen plastiği den torpido yapıyor tamamı hurda plastiktende ondan haliyle plastikleri berbat
    Cevapla
  • HATTİLİ ALP 2 yıl önce Şikayet Et
    Japon arabaları Avrupalı muadillerinden kat be kat iyidir donanım ve malzeme olarak Fiat Toyota nun yanına yaklaşamaz..
    Cevapla
  • MERAK 2 yıl önce Şikayet Et
    EGEADA KAPORTA SAKAT.Nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle