Oppo elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı!

Apple ile başlayan daha sonra Huawei ve Xiaomi ile devam eden akıllı telefon üreticilerinin elektrikli otomobil için bir şirketin daha katılacağı belirtildi.

Oppo elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı!
Oppo elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı!
GİRİŞ 06.05.2021 13:27 GÜNCELLEME 06.05.2021 16:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Oppo’nun elektrikli araç üreteceği açıklandı.

Aktif olarak Türkiye’de fabrika açarak akıllı telefon üretimi gerçekleştiren Oppo, rakipleri Apple, Huawei ve Xiaomi’nin ardından elektrikli otomobil üretimi için harekete geçti.

Çinli otomobil haberleri sitesi Car News China’nın haberine göre Elektronik devi BBK bünyesindeki şirketin elektrikli otomobil üretimi için otomotiv endüstrisinde çalışmış mühendis ve tasarımcıları işe almaya başladığı belirtilirken sürecin başında bizzat Oppo kurucusu ve CEO'su Tony Chen’in yer aldığı bildirildi.

TESLA’NIN BATARYA ÜRETİCİSİYLE DİRSEK TEMASINDA

2020 yılında Çin'de yüde 21 pazar payı ile en büyük akıllı telefon üreticisi olan Oppo’nun bu işe alımlarla birlikte Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın batarya üreticisi ve tedarikçisi CATL ile de dirsek temasında olduğu belirtildi.

Halihazırda bir otomotiv departmanı kurmayan şirketin CEO’su Tony Chen konuyla ilgili daha önce sorulan sorulara, "Araç üretirsek yine Oppo olarak güçlü olduğumuz konulara odaklanacağız'' derken, ''Gelecek dönemde otomobil üreten şirketler kullanışlı ve gelişmiş araçlar yapamazlarsa ve bizim de gücümüz olursa otomobil üretimini deneriz'' ifadelerini kullanmıştı.

OPPO’NUN ÖNÜNDE İKİ YOL VAR

Oppo’nun elektrikli otomobil üretimiyle ilgili nasıl bir yol izleyeceği hakkında detayın yer almadığı haberde, Oppo’nun önünde iki yol olduğu, ya Huawei gibi mevcut bir şirketi bünyesine katacağı ya da sıfırdan otomotiv departmanı kurarak üretim gerçekleştireceği bilgilerine yer verildi.

Haberde Oppo’nun daha önce önemli birkaç otonom sürüş sistemi patenti aldığının da altı çizildi.

YORUMLAR 3
  • Amin diyelim 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah teneke tabut üretip çuvalla paraya satan aç gözlülerin fabrikaları kapanır
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık Tüm Araba Şirketleri, Firmaları Elektrikli Araç üretimine geçmek için Sistemlerini değiştiriyor.
    Cevapla
  • Ramo 2 yıl önce Şikayet Et
    Huawei gibi konvansiyonel görünümlü bir araçla bu işe girmek hata.Teknoloji şirketleri eğer klasik konvansiyonel otomobil üreticilerini geçmek,yeni bir trend yaratmak istiyorlarsa tasarım olarak teknolojinin limitlerini zorlamalı.Bu togg için de geçerli.Klasik tasarım anlayışı bir yerden sonra muhakkak değişmeli bu bi zorunluluk.
    Cevapla