Ford'da çip krizi üretimi durdurdu

ABD merkezli otomotiv üreticisi Ford, küresel düzeyde devam eden yarı iletken darlığı nedeniyle Almanya'daki iki fabrikasında üretime ara verdiğini açıkladı.

Ford'da çip krizi üretimi durdurdu
Ford'da çip krizi üretimi durdurdu
GİRİŞ 05.05.2021 13:28 GÜNCELLEME 05.05.2021 13:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Otomotiv ve teknoloji şirketlerini vuran çip krizi, fabrikalarda üretimi engellemeye devam ediyor. ABD'li otomotiv üreticisi Ford, Avrupa'daki fabrikalarında üretime ara verme kararı aldı.

Küresel düzeyde yaşanan çip krizi sebebiyle alınan karar, şirketin Almanya'daki Köln ve Saarlouis tesislerini etkileyecek.

Ford'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Küresel yarı iletken pazarındaki durum gerginliğini koruyor ve tüm tahminlere göre önümüzdeki aylarda da böyle olmaya devam edecek ve bu da arz darboğazlarına neden olacak" denildi.

Çip krizi büyüyor, bir şirkete daha sıçradı! Peş peşe duyurdular

Açıklamada, kaybedilen üretimin önümüzdeki dönemde telafi edileceği ve müşteriler tarafından önceden sipariş edilen araçlara öncelik verileceği kaydedildi.

Ford, Köln'deki 15 bin işçisinin yaklaşık üçte birinin 3 Mayıs'tan 18 Haziran'a ve 30 Haziran'dan 9 Temmuz'a kadar kısaltılmış çalışma saatlerine tabi tutulacağını açıklarken, üretimin 16 Ağustos'ta yeniden başlayacağını bildirdi.

YORUMLAR 6
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi ayak. Otomobil fiyatları artırma yöntemi
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    beter olun soysuzlar...
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    satamıyoruz demiyorlarda, çip krizi diyorlar. servet değerinde bu araçlara Türkiye de kim bu kadar para verir. parayı havadan kazananlar verir. devlete sırtını dayamışlar, alın teri dökmeden para kazananlar ancak verir. ele avuca sığan bir araç yarım milyon TL. çalışan için bu tutar ahirette gerçekleşecek bir rüya ancak.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    insanevladı1 , sen toprağı ekmeden de buğday alıyorsundur nasip te varsa diyerek. bayağı hayal alemine dalmışsın. ülkemizde asgari ücretlinin 500 bin TL lik araca binmesi için 20 yıl hiç harcama yapmadan para biriktirmesi lazım. merak ediyorum acaba ilkokulu falan bitirdin mi ?
    Cevapla
  • insanevladı1 2 yıl önce Şikayet Et
    kardes bunun ulkemizle ne alakasi var kafanmi guzel yoksa beyninin aküsümü bitti Allah a zor diye bisey yok nasipte varsa asgari ucretlide biner 0 km arabaya tobe haşa şirk e girecen boş boş ötüyon
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim. Çok güzel ifade etmişsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle