'Tesla' faciasında yeni gelişme! Elon Musk'ın başı fena ağrıyacak

ABD’de federal güvenlik düzenleyicilerinin, 2 kişinin öldüğü Tesla'nın sürücüsüz araç kazasını incelemek için özel heyet görevlendireceği belirtildi.

GİRİŞ 19.04.2021 21:41 GÜNCELLEME 14.06.2021 17:45
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın sürücüsüz aracı ABD’nin Teksas eyaletinde kaza yaptı. Houston kentinde gerçekleşen kazada araç ağaca çarpıp yanarken kazada iki kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti!

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamada, Houston’ın kuzeyindeki Spring yerleşkesinde meydana gelen kaza sırasında elektrikli Tesla’nın şoför koltuğunda kimsenin bulunmadığı kaydedildi.

Olayın "özel çarpışma soruşturması" ekibi tarafından inceleneceği belirtilen açıklamada, söz konusu Tesla'nın "Otopilot sürücü destek sistemi" ile mi yoksa şirketin "Tam Kendi Kendine Sürüş Yeteneği" sistemi ile mi kullanıldığının belirleneceği bildirildi.

2019 Tesla S model elektrikli araç, hareket halindeyken yoldan çıkarak bir ağaca çarpmış ve alev alarak yanmıştı. Kazada, biri öndeki yolcu koltuğunda diğeri de arkada bulunan 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Elon Musk, Tesla

ELON MUSK: İNSAN ÜSTÜ BİR GÜVENİLİRLİĞE SAHİP

Kazaların en az üçü yakın zamanda meydana gelirken Tesla CEO'su Elon Musk, Ocak ayında yaptığı açıklamada, tam otomatik sürücüsüz yazılımından büyük karlar beklediğini söylemiş ve “otomobilin bu yıl insan üstü bir güvenilirlikle kendi kendine sürebileceğinden son derece emin” olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR 44
  • Erhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelecekte trafik kazalarinin ve kavgalarin olmamasi için harika gelistirilebilir teknoloji
    Cevapla
  • Gü Sa 2 yıl önce Şikayet Et
    Otonom sürüşü insanı tembel ve dikkatsiz eder. Buda insani soğuk kanlı ve vıcdandız etme tehlikesi var. Merhameti olmayan,insanlara zaralı.
    Cevapla
  • Ahmet Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    hiç boşuna itiraz etmeyin, yakın bir gelecekte insanların sürmesi yasaklanacak. (bkz. Ben Robot filmi) doğru programlanırsa makineler insanlarda daha az hata yapar. gelişim devam edecek..
    Cevapla
  • Muhamöet 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi de kardeşim kimse de demiyor ki trafik magandaları kendi hatalarından dolayı karşıdakiyle kavga etme ritüelini kimle yapacak. Karşısında pisliğini bulaştıracağı muhatap yok.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Böylece bataryalı araçların ne kadar tehlikeli olduğunu da gördük. Aracın iskeleti bile kalmamış yanmış cayır cayır. Biz telefon bataryasından korkuyoruz. Araçta kaç ton batarya var. Bi şase ye bakar.
    Cevapla
  • Mazotci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen korkmaya devam et. Bataryasız araçlar %100 güvenli haklısın. Yorumuna cevap verdiğim için de utandım ayrica
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle