Volvo'nun satışları ilk çeyrekte yüzde 40 arttı

Volvo, satışların yüzde 117'nin üzerinde yükseldiği Çin piyasasındaki iyi performansı sayesinde 2021'in ilk çeyreğinde satışlarını yüzde 40'ın üzerinde artırdı.

 Volvo'nun satışları ilk çeyrekte yüzde 40 arttı
Volvo'nun satışları ilk çeyrekte yüzde 40 arttı
GİRİŞ 10.04.2021 13:57 GÜNCELLEME 10.04.2021 13:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şirket tarafından Çarşamba günü yayınlanan basın açıklamasına göre, Volvo Cars'ın Ocak-Mart dönemindeki küresel satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,8 oranında artışla 185 bin 698 adete yükseldi. Şirket, bunun "tarihindeki en iyi ilk çeyrek" olduğunu söyledi.

İstatistikler, Çin'deki satışların bu yılın ilk üç ayında geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 117,7 artarak 45 bin 242 araca ulaştığını gösteriyor. Şirket, yerel olarak üretilen S90 modeline yönelik devam eden güçlü taleple birlikte "satışların toparlandığını ve Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle düşen satışların geliştirildiğini" belirtti.

Verilen bilgiye göre şirket, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da da pandeminin devam eden etkileriyle başa çıkmaya çalışırken bir taraftan da geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla satışları artırmayı başardı.

Şirketin Ocak-Mart dönemindeki ABD satışları, pandemi nedeniyle birçok eyalette uygulanan evde kalma tedbirlerinden etkilenen geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,8 artarak 27 bin 239 araca ulaştı.
 
Şirketin Avrupa'daki satışlarıysa geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24'lük artışla 87 bin 457 araç oldu. Artışta, İsveç ve İngiltere'deki satış oranlarında yaşanan güçlü yükselişin yanı sıra pandemiyle ilgili kapanma önlemlerinin üstesinden gelmeyi başaran piyasalar da etkili oldu.

Volvo Cars, Care by Volvo hizmeti üzerinden satılan çevrimiçi üyeliklerin 2021'in ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre üç kata çıktığını belirtti. Çevrimiçi üyeliklerde bir önceki çeyreğe göre de yüzde 22'lik artış yakalandı. 2010 yılında Çinli otomobil üreticisi Geely tarafından satın alınan Volvo Cars, 2020 yılında tüm dünyada yaklaşık 40 bin kişiye tam zamanlı istihdam sağladı.

Merkezi İsveç'in Göteborg kentinde bulunan Volvo Cars'ın ana otomobil üretim fabrikaları Göteborg, Gent (Belçika), Güney Carolina (ABD), Chengdu ve Daqing'de (Çin) yer alırken, motorlar Skovde (İsveç) ve Zhangjiakou'da (Çin), gövde aksamları ise Olofstrom'da (İsveç) üretiliyor.

KAYNAK: XİNHUA
YORUMLAR 2
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir de insanın verebileceği paralarda satılsa !
    Cevapla
  • Ucuzcu bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence cok uygun , herkes alabilir . Ben memurum ve aldim
    Cevapla