Karavan sahibi olanlar dikkat! Muayene süreleri...

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), karavan cinsi araçların muayene geçerlilik sürelerinin yeniden düzenlenmesi yönünde tavsiye kararı verdi.

Karavan sahibi olanlar dikkat! Muayene süreleri...
Karavan sahibi olanlar dikkat! Muayene süreleri...
GİRİŞ 10.04.2021 09:58 GÜNCELLEME 10.04.2021 11:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, çekme karavan sahibi bir vatandaş, iki yılda bir çağrılması gerekirken her yıl muayeneye çağrıldığını, bu durumun mağduriyet oluşturduğunu ileri sürerek KDK'ye başvuru yaptı.

Başvuruyu inceleyen KDK, 750 kilogram ve altındaki karavanların tescil edilmediğini ve muayeneye tabi tutulmadığını ancak 750 kilogram üstündekilerin römork sınıfı içerisinde değerlendirilerek tescile tabi tutulduğunu ve her yıl muayeneye çağrıldığını tespit etti.

Ayrıca, farklı ruhsata sahip olmasına rağmen karavanın "kamyonetlerle çekilebilir" gerekçesiyle her yıl muayeneye tabi tutulduğunu belirleyen KDK, bunun hakkaniyete uygun düşmediğini değerlendirdi.

KDK, bu konuda açık bir düzenleme olmadığını tespit ederek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, karavan cinsi araçların muayene geçerlilik sürelerinin belirlenmesine yönelik açık düzenleme yapılması hususunda tavsiye kararı verdi.

Bakanlık, cevap yazısında, karavan cinsi araçların muayene geçerlilik sürelerinin tavsiye kararına uygun olarak belirlenmesi konusunun, yapılacak ilk değişiklikte dikkate alınacağını belirtti.

Karavanın yıldızı bu sezon da parlayacak

 

YORUMLAR 4
  • Menzilli 2 yıl önce Şikayet Et
    Hususi kullanım kamyonet hafif ticari araçların muayeneleride 2 yılda 1 olmalıdır. Doblo, Fiorino
    Cevapla
  • sabit 2 yıl önce Şikayet Et
    ne arayip duruyorsunuz sistem almanya hollanda belcika daki sistem neyse onu uygulayin yeterlidir onun icin uyduruk isleri birakin
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aile aracı olarak kullanılan kamyonet cinsi araçlar için de muayenesinin de iki yılda bir yapılmasına dair bir düzenleme yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Karavanimda yok derdimde yok, karavanı olanlar düşünsün, Şaka diyorum böyle bir adaletsizlik olabilirmi ya
    Cevapla