Toyota ve Tesla'dan iş birliği

Otomobil devleri iş birliğine gidiyor. Ford ve Volkswagen’in dev işbirliği daha yeni filizlenirken bir başka işbirliği de Tesla ve Toyota markalarından geliyor.

Toyota ve Tesla'dan iş birliği
Toyota ve Tesla'dan iş birliği
GİRİŞ 01.04.2021 09:20 GÜNCELLEME 01.04.2021 09:20

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve Toyota’nın tamamen yeni bir elektrikli araç platformu üretme planları yeniden hayat buluyor. Tesla ve Toyota tarafından geçen yıldan bu yana süren elektrikli SUV üretimi ortaklık anlaşmasının son aşamaya yaklaştığı bildirildi.

Fox Business’ta yayımlanan habere göre iki şirket arasındaki ortaklığın bir sonucu olarak yeni bir elektrikli SUV ortaya çıkabilir.

Ortak üretim anlaşması kabul görürse, araç platformunun geliştirilmesi Japon uzmanlara emanet edilecek. Buna karşılık Tesla uzmanları, otomobildeki elektronik kontrol ve programlama teknolojileriyle ilgilenecek.

Tesla’nın Technoking’i Elon Musk‘ın geçtiğimiz yıl Eylül ayında gerçekleştirdiği Batarya Gününde; “2023 yılında 25 bin dolar (yarı fiyatına) bir elektrikli otomobil çıkaracağız” sözleri de bu ortaklık ile bir anlam kazanıyor.

Toyota ile ortaklık kurulduğunda Tesla, Toyota platformunu kullanarak kompakt bir SUV elektrikli aracı düşük maliyetle piyasaya sürebilecek. Ayrıca, Japonya’da yılda yaklaşık 1.000 adet olan Tesla satışlarının da önemli ölçüde artması bekleniyor.

Tesla ve Toyota elektrikli SUV üretimi hakkında gelecekteki işbirlikleri hakkında henüz resmi olarak açıklama yapmadı. İlk modelin geliştirilmesinin ne zaman başlayacağı belli değil, yalnızca 2022 ya da 2023 yılında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.