Yerli otomobil TOGG'da yeni gelişme

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'da önemli bir gelişme yaşandı. Yerli otomobil TOGG'un şasi partneri Horiba Mira oldu

GİRİŞ 31.03.2021 09:36 GÜNCELLEME 31.03.2021 09:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye’deki 5 yerli endüstri devinden oluşan Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu TOGG,  elektrikli SUV’sinin geliştirilmesi sırasında İngiltere merkezli mühendislik danışmanlığı şirketi Horiba Mira ile birlikte çalışacağını duyurdu. Yeni ortak, yerli otomobil TOGG için neler yapacak?

Yerli otomobil TOGG'da kritik gelişme açıklandı!

Yerli otomobilde menzil müjdesi! Test sonucu açıklandı

YERLİ OTOMOBİL TOGG'UN YENİ ORTAGI HORİBA MİRA

Türkiye’nin otomobili geçtiğimiz yıl düzenlenen bir lansmanla ilk kez kendini göstermişti. Elektrikli SUV modeli için bataryalar Farasis tarafından üretilecek. TOGG’un yeni ortağı ise kısa süre önce belli oldu. Horiba Mira isimli şirket, yayınladığı bir basın bildirisiyle bu ortaklığı doğruladı. İngiliz şirket, süspansiyon sistemini ve şasinin performansını geliştirmek için TOGG ile birlikte çalışacak. TOGG tasarımcılarının ve mühendislerinin de katılımıyla aracın dinamiklerinin ve şaşi özelliklerinin geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Geliştirilecek projeyle birlikte yerli otomobilin, sahip olacağı sportif his ve hassas yol tutuşu sayesinde, Avrupa SUV segmentinde rekabetçi bir yerde konumlanacağı söykeniyor. Horiba Mira ekibi, diğer araç sistemleriyle entegre olmak için TOGG ve diğer mühendislik ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışıyor.

İngiliz şirket diğer yandan güvenlik açısından kritik öneme sahip tüm unsurlar için ISO 26262 ile uyumlu olarak platformun İşlevsel Güvenlik gereksinimlerini destekleyecek. Yerli otomobilin, Horiba Mira’nın İngiltere’deki test merkezinde dayanıklılık test programına gireceği de söyleniyor.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten TOGG Ar-Ge Direktörü Metin Sancar da açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“TOGG ve Horiba Mira, sürüş performansı, konfor ve maliyet arasında ideal dengeye sahip son teknoloji bir şasi sistemi geliştirmek için yakın işbirliği içinde. Her iki takımdaki bilgi birikiminden ve gelişmiş simülasyon tekniklerinden tam anlamıyla yararlanarak, ilk fiziksel prototip oluşturulmadan önce, olası teknik darboğazları değerlendirerek, geliştirme ve test süresini önemli ölçüde azaltmayı hedefliyoruz.”

Yerli C-SUV modelinin üretiminin 2022 yılının dördüncü çeyreğinde başlaması bekleniyor.

YORUMLAR 11
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Orta gelirliler için. Benzinli veya LPG li araç da yapılması. Yoksa elektrikli olanı sadece zenginler alabilir
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim devletimizin yolunu açık etsin inşallah,bu kıyasıya rekabet ortamında dünya devlerinin para baronlarının karşısında yapılmış en büyük atılımdır. Ben inanıyorum ürettiğimiz araç dünyada çok ses çıkaracak yalnız devlet büyüklerimizden bir ricam var, ilerleyen projelerde orta segment dar gelirli biz kardeşleri için de bir uygun fiyatlı araç üretmelerini talep ediyorum. Üretene kadarda araç almayı düşünmüyorum.
    Cevapla
  • Ahmet AŞÇIOĞLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Adı yerli kalacak...
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada gezen araçların çoğunda bursada üretilen enjektör sistemi kullaniliyor,şimdi onlara kimin mali olarak bakmalıyız sayın bilir kisi
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Marka yerli ya Sen ona bak fazla çatlamayın. En sevdiğin Avrupa markaları bile çinde üretiliyor cahıl
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu kadar bağnazsın acaba dünyada hangi şirketin ortağı yok Allah aşkına söyler misin yerli diye daha pahalıya ve kötü bile olsa %100 yerli olmasını bekliyemessin illaki birşeyler dışarıdan gelecek
    Cevapla
  • Kurdoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerli bişey yapılınca hep zorunuza gidiyor nedense
    Cevapla
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bu tarz iş birliklerini çok görmesin ! Bütün global markalar bunu yapıyor, yapmak da zorunda. Togg da global bir marka olabilmek için buna ihtiyaç duyuyor. Zamanla daha iyisi ortaya çıkacaktır. Birikim, tecrübe, mühendislik, yetişmiş insan gücü arttıkça daha uygun maliyetle daha fazla yerli ürünleri piyasaya süreceklerdir. Güvenimiz, inancımız tam. Bindiğim aracı Togg çıkana kadar bekletiyorum. Nasipse çıktığında satıp Togg alacağım. Böyle bir plan yapmamış olsam şimdiye kadar çoktan değiştirirdim.
    Cevapla
  • İsoo 3 yıl önce Şikayet Et
    Ömrün yeterse binersin yok yetmezse seninçoluk çocuk biner
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Haydi cıkarın şu arabayıda alalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle