Ford Mondeo'nun üretimi 2022'de duracak

Değişen tüketici tercihleri doğrultusunda popülerliği yavaş yavaş sona eren Ford Mondeo'nun üretimi, 2022'nin ilk çeyreğinde tamamen durdurulacak.

Ford Mondeo'nun üretimi 2022'de duracak
Ford Mondeo'nun üretimi 2022'de duracak
GİRİŞ 30.03.2021 09:37 GÜNCELLEME 30.03.2021 09:37

Son yıllarda değişen tüketici tercihleri nedeniyle bazı markaların modelleri artık yolun sonuna geldi. Bu modellerden biri olan Ford Mondeo, geçtiğimiz yıl ABD pazarından çekilmişti.

Bu geri çekilmenin ardından benzer bir kararın Avrupa pazarı için de alınabileceği söyleniyordu. Beklenen oldu ve Ford'dan resmi açıklama geldi.

2022'DE ÜRETİMİ DURACAK

Şirketten yapılan açıklamaya göre Ford Mondeo'nun üretimi, 2022 yılının Mart ayında sona erecek. Ayrıca Avrupa pazarı için Mondeo'nun yerini alacak bir model de planlanmıyor.

1993 yılından bu yana beş nesil değiştiren Ford Mondeo, Avrupa'da 5 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak ABD'li üreticinin sevilen modellerinden biri olduğunu kanıtladı.

Tüketicinin yüzü büyük hatchback ve sedan modeller yerine, SUV segmentine dönmeye başlayınca, sınıfındaki diğer modeller gibi Ford Mondeo'nun satışları da zayıflamaya başladı.

FORD SUV SEGMENTİNE ODAKLANDI

SUV ve crossover modeller geçtiğimiz yıl Ford satışlarının yüzde 39'unu oluşturdu. Ford, SUV ve crossover satışlarında pandemiye rağmen 2019 yılına göre yüzde 8 artış yaşadı.

Bu nedenle şirket, müşteri tercihlerine göre hareket ederek SUV ve crossover pazarına odaklanma kararı aldı.