İstanbul'da ticari araçlara cam filmi yasağı

İstanbul'da taksi ve dolmuş gibi ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan araçların cam filmi kullanması yasaklandı.

İstanbul'da ticari araçlara cam filmi yasağı
İstanbul'da ticari araçlara cam filmi yasağı
GİRİŞ 25.03.2021 17:35 GÜNCELLEME 25.03.2021 18:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME), yolcu taşımacılığı yapan araçların camlarının renksiz olması ve cam filmi kullanılmaması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Yenikapı Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen İBB UKOME toplantısında birçok gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.

6 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen UKOME toplantısında alınan taksi ve taksi dolmuşlarda en az 2 şoför çalıştırılma zorunluluğu kararı revize edilerek, pandemi süresince kaldırıldı.

Gündemin bir diğer maddesi ise ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan taşıtların camlarının renksiz olması ve renkli cam filmi kullanılmaması teklifi oldu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Teklif, yapılan müzakerelerin ardından oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, ticari tüm araçlar içi görünecek şekilde cam filmsiz olacak.

Toplantıda ayrıca havalimanlarında çalışacak taksi listesinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından belirlenmesi ile ilgili teklifle, şehir içi ve havalimanları arasında karşılıklı yapılan taksi taşımacılığındaki yolcu kısıtlamaları teklifleri alt komisyonda görüşülmek üzere oy birliğiyle kabul edildi.

YORUMLAR 10
  • Var ol Emniyet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklansın içinde terörist mi var bombacı mı var aranan biri mi var görülsün
    Cevapla
  • lord 3 yıl önce Şikayet Et
    gerekcesi ne acaba
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    lord gerekce guvenlik ve iceride ne var belli olmasi icin arkada bir adam olsa silahli gøremezsin kisaca konu guvenlik
    Cevapla
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    eskiden cam filminin yasak olması içinin gözükmemesı değildi ,yasak olmasının sebebı kaza esnasında film takılı cam toz toz olmadığı için yaralanmalara sebep oluyor fabrıkadan renkli camlarsa toz toz oluyor
    Cevapla
  • Rty 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gercekten cok iyi oldu ..gec alinmis bir karar ..cocuklarimizi göremiyoruz servis minübuslerin taksilerin şehirler arasi çalisan otobusler dahil içi tamamen şeffaf olsun fabrika cikisli kararti cam bile olmasin
    Cevapla
  • Mehmet muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki aracin cami orjinal fabrika cikisli film se ne yapacak esnaf camlarimi degistircek ustlerine vazife olmayan isleri nekadar cok seviyorlar bos isler
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Fabrika çıkışlı cam filmi mi olur? Anca renkli camlı olur o da standart limitlerde olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle