Yerli otomobil TOGG'da kritik gelişme açıklandı!

Doğuştan elektrikli yerli otomobil TOGG için kritik olacak elektrikli araç şarj altyapısının bu yılın sonuna kadar hayata geçirileceğini duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan 'Ekonomi Reform Takvimi'ne göre elektrikli araçlar için şarj alt yapısının 31 Aralık 2021 tarihine kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yönetiminde hayata geçirileceği bildirildi.

GİRİŞ 24.03.2021 12:10 GÜNCELLEME 24.03.2021 15:36
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda yaptığı yerli otomobil hamlesi dünyada elektrikli araçlar konusunda öncü bir girişim olarak dikkat çekerken, Başkan Erdoğan tarafından açıklanan tarihi ekonomi reform paketinin takvimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Buna göre, doğuştan elektrikli olan yerli otomobil TOGG için büyük önem arz eden, elektrikli araç şarj altyapısının 31 Aralık 2021 tarihi sonuna kadar hayata geçirileceğini açıklandı.

Yerli otomobil TOGG projesine dahil olacak

Yerli otomobil TOGG'da yeni gelişme! Tedarikçi firma Karel

TOGG CEO'su Karakaş: Avrupa’da klasik üretici olmayan ilk SUV üreticisi olacağız

ŞARJ İSTASYONLARININ ARTMASI İLE ELEKTRİKLİ ARAÇ SAYISI KATLANACAK

Fosil yakıtın kullanımının dünyada ilerleyen yıllarda giderek düşmesi beklenirken, elektrikli araçların her alanda giderek yaygınlaşması bekleniyor. Bu konuda öncü ülkelerden olan ve geleceğe yatırım yapan Türkiye'de özellikle benzin istasyonlarının yıllar geçtikçe yerlerini elektrikli araç şarj istasyonlarına bırakması bekleniyor.

2 BAKANLIK EYLEMİ ÜSTLENECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı "Ekonomi Reform Takvimi"ne göre eylem, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda gerçekleşecek.

Düzenleme için ilgili kurumlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Türk Standardları Enstitüsü olarak öne çıkarken, büyükşehir belediyelerinin toplu taşıma ve hizmet araçlarında elektrikli araçların kullanımının teşvik edileceği bildirildi.

YERLİ OTOMOBİL TOGG 2022 SONUNDA BANTTAN İNECEK

2023 hedefleri içinde stratejik öneme sahip projelerden biri olarak değerlendirilen Türkiye'nin Otomobili projesi hedeflenen teknolojik dönüşümün öncülerinden biri olması bekleniyor.

Elektrikli otomobiller için gerekli altyapıların tamamlanmasının ardından, TOGG'un ilk araçlarının 2022 yılının son çeyreğinde seri üretimle banttan inmesi planlanıyor. Bununla beraber 2026 yılında araçların yerlilik oranının da yüzde 68 düzeyine yükselmesi amaçlanıyor.

İMAR PLANLARINA DA TOGG AYARI GELİYOR

Yerli otomobil TOGG'un yakın zamanda hayatımıza girecek olması nedeniyle Türkiye'de Çevre ve Şehircilik alanında da düzenlemeler yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 3. Türkiye 2023 Zirvesi programına katılarak elektrikli yerli otomobil hakkında dikkat çeken açıklamalar yapmış, "Yerli otomobili elektrikli üretiyoruz. Bunun içinde elektrikli şarj istasyonlarına ihtiyacımız var. İmar planlarını da artık bu araçlara göre tasarlayacağız" demişti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 33
  • Muhsin 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden İngiltere başka millet kalmadı mı, yetmedimi yediğimiz tokat.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    allah işlerini rast getirsin gururla kullanalım
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin bir hayalini daha gerçekliştiren sayın Cumhurbaşkanımız ve çalışma arkadaşlarına teşekkürü borç bilirim.
    Cevapla
  • Mustilip 3 yıl önce Şikayet Et
    Para biriktirmeye başladım. Kısmetse 2053 te bir tane alacağım :)
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    aklımızla alay etmeyin, çıkış fiyatı ilk model için veya düşük güçlü model için 150.000 i geçmemesi lazım...herkes gururla alsın binsin, coşku yaşanması lazım...orta güç 200.000 en üst premium ise 300.000 T:L sını geçmemesi lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle