Renault'un logosu değişti!

Otomobil üreticisi Renault, eskiden esinlendiği 2 boyutlu yeni logosunu tanıttı. Renault, elmas şeritli eski logosunu yeni tasarım anlayışı ile şekillendirdi.

GİRİŞ 14.03.2021 11:44 GÜNCELLEME 14.03.2021 11:44

Otomobil piyasasında yeni trend iki boyutlu logalar. Son olarak Renault firması da Renaulution etkinliğinde yeni logosunu tanıttı. 

1925'te tanıtılan logodan esinlenen yeni logo için Renault Tasarım Direktörü Gilles Vidal, ''Renault 5 modeli bizim için zorlu bir süreçti. Logo konusunda aldığımız olumlu geri dönüşler logo değişikliğinin hızlı ilerlemesini sağladı. Aldığımız tepkiler gerçekten motive ediciydi.'' ifadelerini kullandı.

Şirketin 1925’te tanıttığı ilk kez elmas şeklini kullandığı logosunun günümüz tasarım anlayışıyla yenilenmiş versiyonu olarak nitelendiriliyor. Elmas formuna sahip olan ilk tasarımda yer alan yatay şeritler 1972’de kademeli olarak kaldırıldı.

İlk olarak ZOE modelinde karşımıza çıkan logo, 2024 yılından sonra tüm Renault modellerinde yer alacak. Diğer firmalarda da olduğu gibi 2 boyutlu tasarım anlayışına sahip olan yeni logo, birçok kişi tarafından beğenildi.