Mercedes'in V-Serisi Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri

Mercedes'in bu yıl ülkemize getireceği yeni modellerden biri olan Mercedes Benz V-Serisi'nin lansmanı gerçekleştirildi. Yeni Mercedes V-Serisi'nin Türkiye fiyatı 1.726.870 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. V 300 d versiyonu ile Yeni Mercedes Benz V-Serisi, 2.0 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli dizel motor, 237 BG güç seçeneği, 9G-TRONIC otomatik şanzıman ve 4MATIC seçeneği ile geldi.

Mercedes'in V-Serisi Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri
Mercedes'in V-Serisi Türkiye'de! İşte fiyatı ve özellikleri
GİRİŞ 14.03.2021 10:38 GÜNCELLEME 14.03.2021 10:48

Mercedes-Benz'in hafif ticari araç temelli binek modeli V-Serisi Türkiye'ye geldi. V 300 d versiyonu ile Türkiye’de satışa sunulmaya başlanan V-Serisi, 2.0 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli dizel motor, 237 beygir güç seçeneği, 9G-TRONIC otomatik şanzıman ve 4MATIC özelliği ile bayilerde yerini aldı.

S-Serisi'nin tasarımcıları, araca güncel Mercedes-Benz binek otomobillerinin tasarım diline uygun bir görünüm kazandırdı. Söz konusu dikkat çekici görünümde en büyük payı, çarpıcı hava girişleri ve elmas kesim yeni radyatör ızgarasına sahip yeni ön tampon üstlenmiş.

Yeni nesil motor, daha çevreci olurken aynı zamanda çok daha düşük ses ve titreşim seviyesiyle sürüşe katkı sağlıyor. Alüminyum gövde ve çelik pistonlu kombinasyon, kademeli yanma işlemi ve sürtünmeyi azaltmaya yönelik silindir yatağı kaplaması Nanoslide, motora yakın egzoz gazı arındırma sistemi gibi gelişmiş teknolojiler, bir yandan yakıt tüketimini düşürürken diğer yandan ise emisyonları düşürmeye yardımcı oluyor.

Vito temelleri üzerine inşa edilen ve gövde tasarımıyla kardeşine oldukça benzeyen Mercedes-Benz V-Serisi'nde sertliği ayarlanabilir AIRMATIC körüklü süspansiyon sistemi gibi konfor odaklı özellikler bulunuyor. V-Serisi, dış tarafta LED farları, krom ön ızgarası, 19 inç hafif alaşım jantları, panoramik cam tavanı, ısıtmalı yan aynaları, sıkışmayı engelleyen elektrikli sürgülü kapı, yolcu bölümünde elektrikli açılabilir camları, tavan rayları ve portbagaj taşıyıcı gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Güncel Mercedes-Benz binek otomobil modellerinin iç tasarım felsefesi V Serisi’nde de devam ediyor. Yeni Mercedes-Benz V-Serisi'nin arka bölümünde sunulan yüz yüze bakabilen ısıtmalı ve soğutmalı deri koltuklar, panoramik cam tavan seçeneği, katlanabilir masa ve bardaklıklar ile konfor ve ergonomi seviyesi bir üst noktaya taşınıyor. V-Serisi, sunmuş olduğu Tartufo Nappa deri, Siyah Nappa deri ve Bej Nappa deri ile iç mekana modern ve zarif bir görünüm kazandırıyor. Arka bölümde, kapı döşemelerinde ve ön konsolda uygulanan süslemeler de kabin içerisindeki modern ve zarif görünümü destekliyor. Yeni V-Serisi'nde sunulan ambiyans aydınlatma, polar, solar ve beyaz olarak 3 farklı renk seçeneği ile her durumda kendinizi iyi hissettiren bir ortam yaratabiliyor.

9G-TRONIC otomatik şanzıman da Yeni V-Serisi'nde yerini alıyor. Kullanıcılar, DYNAMIC SELECT sürüş karakter seçim fonksiyonu ile “Konfor” ve “Sport” sürüş modlarından birini seçebiliyor ve şanzımanın vites değiştirme karakteristiğini de kişiselleştirebiliyor.

V-Serisi'nde yer alan sıralı dört silindirli OM 654 dizel motor, 237 BG (176 kW) güç ve 500 Nm tork (karma yakıt tüketimi 6.5-8,5 lt/100 km, karma CO2 emisyonu 171-224 gr/km) üretiyor. Anlık olarak kullanıma sunulan 30 Nm ilave tork değerinin de katkısıyla bu versiyon 0-100 km/s hızlanmasını sadece 9,4 saniyede tamamlayabiliyor ve 208 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

V Serisi ilk etapta Türkiye’de Avangarde Edition 4Matic ve uzun gövde tipiyle satılacak. Bu aracın başlangıç fiyatı ise 1 milyon 726 bin 870 TL olarak belirtilmiş.