Volvo, 2030 itibarıyla sadece elektrikli araç üretecek

Merkezi İsveç'te bulunan otomobil üreticisi Volvo, 2030 yılına kadar tüm araç üretiminin tamamen elektrikli olmasını planlıyor.

GİRİŞ 02.03.2021 15:59 GÜNCELLEME 02.03.2021 15:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamada, Volvo'nun hızla büyüyen elektrikli otomobil pazarına odaklanacağı ve fosil yakıtlı motorlar üretmeyi aşamalı olarak durduracağı belirtilerek, 2030 yılına kadar şirketin tüm otomobillerinin elektrikli olacağı kaydedildi.

Gelecek yıllarda tamamen elektrikli yeni bir otomobil ailesinin piyasaya sürüleceği bildirilen açıklamada, bu otomobilin satışının sadece online (çevrim içi) yapılacağı aktarıldı.

Yerli otomobil TOGG projesine dahil olacak

Merkezi Hangzhou'da bulunan Zhejiang Geely Holding Group'un sahibi olduğu Volvo, küresel satışlarının yüzde 50'sinin 2025 yılına kadar tamamen elektrikli otomobiller ve diğer yarı hibrit modeller olmasını hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Volvo Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Samuelsson, "Başarılı olmak için karlı büyümeye ihtiyacımız var. Dolayısıyla küçülen bir alana yatırım yapmak yerine geleceğe, elektrikli otomobile ve çevrim içine yatırım yapmayı tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Volvo ve Geely'den birleşme kararı

OTOMOBİL DEVLERİ ELEKTRİKLİ ARAÇLARA YÖNELİYOR

Volvo'nun planları dahilinde yeni bir elektrikli ürün ailesi tanıtacağı belirtilirken, tüm bu modellerin sadece online ortamda satılacağı da verilen bilgiler arasında.

Geçtiğimiz ay Ford ve Jaguar Land Rover gibi üreticiler de gelecek planlarının elektrikli otomobiller olduğunu bildirmişti. Öte yandan, Volkswagen bünyesindeki lüks otomobil üreticisi Bentley'de 2020 sonunda yaptığı açıklamada, 2030 yılı itibariye sadece elektrikli otomobil üreteceğini açıklamıştı.

Sektördeki elektrikli otomobil trendi şirketlerinin istihdamlarını da yakından ilgilendiriyor. Kamyon biriminin elektrikli araçlara yoğunlaşacağını bildiren Daimler, bu kapsamda binlerce kişinin işinden olabileceğini aktarmıştı.[

Şirketin, önümüzdeki yıllarda sayıları binleri bulan çalışanları ile yolları ayırması bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    2030 bile fazla daha erkene çekmesi lazım 2024 gibi.
    Cevapla