Elon Musk'ın Bitcoin'de kazandığı rakam dudak uçuklattı

Geçtiğimiz yıl 12 ayda 721 milyon dolar net kâr elde eden Tesla, ocak ayında 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldı. Sadece bu yatırımından 3 haftada 970 milyon dolar kazanç sağladı. Şubat ayında şu ana kadar Bitcoin yaklaşık yüzde 65 değer kazandı

Elon Musk'ın Bitcoin'de kazandığı rakam dudak uçuklattı
Elon Musk'ın Bitcoin'de kazandığı rakam dudak uçuklattı
GİRİŞ 20.02.2021 15:07 GÜNCELLEME 20.02.2021 15:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

750 milyar dolarla piyasa değeri bakımından en büyük otomotiv üreticisi olan Tesla geçtiğimiz ay 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını açıklamıştı. Tesla CEO'su Elon Musk Twitter üzerinden sık sık Bitcoin ve Dogecoin'i destekleyen açıklamalar yaparken bu açıklamalar kripto paraların değerinin yükselmesine önemli katkıda bulundu.

Tesla geçtiğimiz yıl 31.5 milyar dolar gelir elde ederken, net kârı 721 milyon dolar oldu. Firma eğer elindeki Bitcoin'leri tutmaya devam ediyorsa kripto para yatırımından 3 haftada geçen yıl elde ettiği toplam net kârdan fazlasını elde etti.

SON 1 YILDA YÜZDE 538 YÜKSELDİ

Tesla'nın konuyla ilgili açıklamasında ortalama kaç dolardan Bitcoin aldığı belirtilmemişti. Ancak 31 Ocak itibarıyla 1.5 milyar dolarlık Bitcoin'i olduğunu kabul edersek bu Bitcoin'lerin bugünkü karşılığı 2 milyar 470 milyon dolara tekabül ediyor. Yani firma Bitcoin yatırımından sadece 3 haftada 970 milyon dolar kar elde etmiş oluyor.

Elon Musk dün yaptığı açıklamada Tesla'nın Bitcoin yatırımını savunurken, kripto para tutmanın nakit tutmaya göre daha avantajlı olduğunu belirtti. Elon Musk şu ana kadar haklı çıkmış görünüyor. Tabii fazlasıyla oynak olan kripto para piyasasının önümüzdeki dönemde neler getireceğini kestirmek çok güç.

Bitcoin ocak sonunda 34.000 dolardan el değiştirirken bugün 56.000 doları geçti. Bitcoin şubat ayında dolar bazında yüzde 64.7 yükselirken son 1 yıldaki yükselişi yüzde 538'i buldu.

YORUMLAR 8
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    her nefis olumu tadacak
    Cevapla
  • Kumtknoloji 3 yıl önce Şikayet Et
    Gardas ne alaka simdi
    Cevapla
  • Anıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece öldüğün zaman o adamla eşitleneceksin bu yüzden böyle yazıyorsun. Komik
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Baskasi yapsa coktan manupilasyondan iceri atmislardi
    Cevapla
  • reis 3 yıl önce Şikayet Et
    roketin parasını fazlasıyla çıkardı. bu adamlar zarsr etmez arkadaş. illaki bi yerden bulur parayı.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Oh girdi havuzdaki tüm paraları vampir gibi emdi . Sonra bozdurup duman olup kaçacaklar . Bitcoin o zaman çok güzel çakılacak
    Cevapla
  • T4670 3 yıl önce Şikayet Et
    Hesap uzmanı olmuşsun Elon Musk tan daha iyi hesap brov
    Cevapla
  • Danyal 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyaları kazansın isterse kazancı bu dünyada ona yarar sağlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle