Honda’nın yeni HR-V modeli tanıtıldı

Yeni nesil HR-V, Honda'nın 'e:Technology' markası altında e:HEV logosunu taşıyan en yeni modeli olarak yollara çıkıyor. Yeni HR-V, Avrupa’da 2021 yılının sonunda satışa sunulacak.

Honda’nın yeni HR-V modeli tanıtıldı
Honda’nın yeni HR-V modeli tanıtıldı
GİRİŞ 18.02.2021 11:40 GÜNCELLEME 18.02.2021 11:40

Honda’nın 2022 yılında tüm modellerinin elektrikli veya hibrit olmasını hedefleyen 'Elektrikli Vizyon Stratejisi’ kapsamında üretilen üçüncü jenerasyon HR-V modeli tanıtıldı.

Honda e: HEV hibrit güç aktarma sistemi ile yollara çıkacak kompakt SUV modelin, Avrupa’da 2021 yılının sonunda satışa sunulacağı belirtildi.

Öncüsüne göre daha sert hatları ile dikkat çeken yeni HR-V, iç tasarımında ise Honda'nın yeni Civic ile başlayan tasarım anlayışını yansıtıyor. 

 İç mekanda tablet formundaki multimedya ekranı dikkat çekerken, kokpiti boydan boya saran havalandırma ızgaraları da aracın yenilikleri arasında.

Yapılan açıklamaya göre, kabin içerisindeki ön konsolun üst köşelerine yerleştirilen L şeklindeki havalandırma ızgaralarının, temiz bir hava perdesi oluşturarak iç mekandaki ferahlığı artırıyor.

Honda'dan yapılan açıklamada, yeni HR-V’nin konfor sunan bir diğer tasarım özelliği ise 'Sihirli Koltuk' fonksiyonu.

Yeni HR-V’de hibrit güç aktarma sisteminin ve yakıt deposunun konumlandırması sayesinde koltukların zemine katlama veya yukarı kaldırma yoluyla elde ek bagaj derinliği elde edildiği belirtildi.

KAYNAK: İHA